Trots op sportieve oud-leerlingen IVO Deurne

Tijdens onze zomervakantie vond er op sportgebied een aantal grote evenementen plaats. Supporters en sportfanaten konden hun hart ophalen met o.a. de Tour de France, Wimbledon en het vrouwenvoetbal WK en wat het voor ons als school nog leuker maakte, is dat wij enkele oude bekenden voorbij zagen komen.

Zo zijn we super trots op Yara Kastelijn, een oud-leerlinge van het Alfrinkcollege, die tijdens de Tour de France Femmes een mooie zege behaalde, door de vierde etappe te winnen. Hiermee zorgde Yara voor de tweede Nederlandse winst tijdens de Tour.

En wat was het spannend voor de spelers én liefhebbers van het vrouwenvoetbal deze zomer! De Oranje Leeuwinnen hebben het – letterlijk – tot de kwartfinale geschopt en de dames hebben de kijkers flink wat spannende wedstrijden bezorgd. Ook hier was een oud-leerlinge van de partij: Aniek Nouwen (Peellandcollege). Aniek speelde o.a. mee in de wedstrijden tegen de Verenigde Staten en Spanje. Deze laatste verloren de dames uiteindelijk, maar dat maakt ons niet minder trots!

Beeld via freepik.com