E-Racing Hub van Doornecollege beleeft meest succesvolle dag ooit

Donderdag 14 maart jl. was de kartbaan in Lelystad het strijdtoneel voor een spannende dag, die weer in het teken stond van racen met zelfgebouwde E-karts. Het team van het Hub van Doornecollege leverde die dag hun beste prestatie van de afgelopen 2 jaar.

Beide races in Lelystad werden gewonnen door het Deurnese team; coureur Nick van den Berg behaalde de eerste plaats in de Endurance race in de HC3 E-kart en Bram Cornelissen mocht de zege op zijn naam schrijven tijdens de eerste race van de dag. Van den Berg eindigde hier op een mooie tweede positie.

 

Na de succesvolle races kregen de Hub van Doornecollege leerlingen ook nog bezoek in de pitstraat. Basisschoolleerlingen van de St. Bernadetteschool uit Zuidermeer vroegen de jongens van het team alles over E-kart racen, bouwen en natuurlijk vooral over winnen.

 

Technisch hoogstandje
Op dit moment zijn de leerlingen druk bezig met hun laatste kunststukje: de HC5 E-kart. Deze E-kart krijgt een nieuw remsysteem en een nieuw ophangsysteem. Daarnaast heeft de kart een nieuw 2024 superkartchassis, die samen met de ontwikkelaar is gebouwd. De kart is nóg lichter gebouwd dan de voorgaande modellen. De leerlingen hopen de HC5 te kunnen presenteren tijdens de wedstrijd die op 18 april wordt georganiseerd op de Raceway Venray. Rondom die race organiseert Sterk Techniek Onderwijs Helmond-de Peel activiteiten voor basisscholen en de deelnemende middelbare scholen.

 

Nieuwe lichting
Dit is het laatste jaar voor het huidige dreamteam. Vanaf deze week tot en met 20 april zullen er sollicitatiegesprekken gehouden worden onder de tweedeklassers van het Hub van Doornecollege voor de nieuwe samenstelling van het kartteam. Degene met de creatiefste sollicitatiebrief mag mee naar het Greenkarting evenement op de Raceway Venray op 18 april aanstaande.