Vlag in top bij nieuwbouw

Het hoogste punt van de nieuwbouw van IVO Deurne is bereikt. Daarom werd donderdag 6 april de vlag gehesen. De nieuwbouw wordt het onderkomen voor Sprongcollege en Alfrinkcollege. Leerlingen van beide scholen mochten daarom knallen met confetti.

Rector Martine Overdijk en Yvonne Kops, lid van de Raad van Bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), roemden de voortgang van de bouw. Het voldoet aan de eisen van de huidige tijd, zodat optimaal lesgeven mogelijk is. Verder wordt het Bijna Energie Neutrale Gebouw (BENG) verwarmd met warmtepompen. Bij de viering van het hoogste punt werd traditiegetrouw het (alcoholvrije) glas geheven. Voor de mensen van de bouw en andere genodigden was er een hapje en een drankje. Leerlingen van het Sprongcollege, die vooral leren in de praktijk, verzorgden de drankjes.

Sprong- en Alfrinkcollege behouden in één nieuw gebouw hun eigen identiteit. Zo krijgen beide een eigen ingang en eigen faciliteiten. Het nieuwe gebouw is naar verwachting begin 2024 klaar. Door het gebruik van veel hout en rustige kleuren krijgt het gebouw een natuurlijke uitstraling, passend in een groen ingerichte omgeving. De bouw startte op 10 oktober 2022.