Nieuwbouwplannen Alfrinkcollege en Sprongcollege

Tijd voor vernieuwing
Omdat de gebouwen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege aan vervanging toe waren, is er in oktober 2022 gestart met de nieuwbouw, naar ontwerp van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland.

Twee scholen onder één dak
Het Alfrinkcollege en Sprongcollege zullen in dit gebouw als twee scholen onder één dak verder gaan. Met voor iedere school eigen faciliteiten en mét behoud van eigen identiteit. De architect vertaalde dit naar een driehoekig gebouw, met voor elke school een eigen ingang aan een andere kant. In het ontwerp is rekening gehouden met een optimaal gebruik van de buitenruimte. Alle scholen van IVO Deurne worden via het buitenterrein met elkaar in verbinding gebracht. Zie ook het schetsontwerp en de filmpjes hiernaast.

Voortgang

Aan de binnenzijde van het gebouw zijn inmiddels alle metalen studwanden geplaatst en de indeling van de twee scholen, de lokalen en de kantoorruimtes is dan ook helemaal af.

De stukadoor is volop bezig met de afwerking van de muren en op sommige plekken wordt zelfs al behang aangebracht. Als het stucwerk klaar is, wordt het systeemplafond geplaatst en kan er worden begonnen met de verdere afwerking. De eerste afzuigkappen in de keuken zijn afgelopen week gemonteerd en geïnstalleerd.

De gevel is lucht- en waterdicht en aan de buitenzijde wordt hard gewerkt aan de gevelbekleding. De eerste aluminium elementen zijn al gemonteerd en dit zal de komende tijd worden afgewerkt met houten latjes en aluminium “vinnen”. Hiermee krijgt het gebouw een unieke uitstraling en herkenbaarheid.

Laatste update: 15 september 2023