Nieuwbouwplannen Alfrinkcollege en Sprongcollege

Tijd voor vernieuwing
Omdat de gebouwen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege aan vervanging toe waren, is er in oktober 2022 gestart met de nieuwbouw, naar ontwerp van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland.

Twee scholen onder één dak
Het Alfrinkcollege en Sprongcollege zullen in dit gebouw als twee scholen onder één dak verder gaan. Met voor iedere school eigen faciliteiten en mét behoud van eigen identiteit. De architect vertaalde dit naar een driehoekig gebouw, met voor elke school een eigen ingang aan een andere kant. In het ontwerp is rekening gehouden met een optimaal gebruik van de buitenruimte. Alle scholen van IVO Deurne worden via het buitenterrein met elkaar in verbinding gebracht. Zie ook het schetsontwerp en de filmpjes hiernaast.

We zijn verhuisd!

Vanaf de officiële overdracht op 9 januari jl. tot en met de carnavalsvakantie is er met man en macht naartoe gewerkt dat medewerkers en leerlingen hun intrek konden nemen in het gloednieuwe schoolgebouw.

Door de intensieve voorbereiding is de verhuizing van de oudbouw naar de nieuwbouw erg goed verlopen. Tijdens de carnavalsvakantie werden alle klaslokalen en kantoorruimtes compleet ingericht en gebruiksklaar gemaakt voor de intrek in het nieuwe gebouw. En dat werd op maandag 19 februari gevierd door medewerkers en leerlingen met een overheerlijke traktatie!

Sloopwerkzaamheden

Direct na de carnavalsvakantie is gestart met de sloop van de dienstwoning aan de vijver. Dit zal zo’n 2 weken in beslag nemen. Vervolgens zijn het oude Sprongcollege, daarna het voormalig Alfrinkcollege en het gebouw van Bedrijfsvoering aan de beurt. Naar verwachting zijn alle sloopwerkzaamheden medio juni afgerond, waarna de verdere aanleg van het buitenterrein en de sportvelden gerealiseerd gaan worden.

Planning

Inmiddels is gestart met de aanleg van het buitenterrein. Zowel bij het Sprongcollege, als het Alfrinkcollege wordt hard gewerkt aan de bestrating die grenst aan de aula’s, zodat leerlingen bij mooi weer buiten kunnen pauzeren.

De komende weken gaat Gebr. Swinkels aan de slag met het terrein aan de voorzijde van het gebouw. Zodra wordt gestart met de sloop van het Sprongcollege, is de toegangsweg vanaf de Burgemeester Roefslaan uitsluitend nog bestemd voor bouwverkeer. Bezoekers en medewerkers worden omgeleid naar de inrit bij de sporthal aan de St. Jozefstraat. Voor leerlingen is een veilige looproute aangelegd vanaf de fietsenstalling naar de ingang van het Sprongcollege en Alfrinkcollege.

De datum voor de officiële feestelijke opening volgt nog.

Laatste update: 27 februari 2024