Nieuwbouwplannen Alfrinkcollege en Sprongcollege

In april 2023 zullen de nieuwe schoolgebouwen voor het Alfrinkcollege en Sprongcollege, deelscholen van IVO Deurne, gerealiseerd moeten zijn. Als alle voorbereidingen volgens planning verlopen zal er in maart 2022 gestart gaan worden met de daadwerkelijke bouw.

De gebouwen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege zijn aan vervanging toe, ze voldoen niet meer aan de eisen van nu. Voor de zomervakantie heeft de architectenselectie voor de nieuwbouw plaatsgevonden. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland tekent voor het ontwerp.

In de plannen zullen het Alfrinkcollege en Sprongcollege als 2 scholen onder één dak verder gaan. Met voor iedere school eigen faciliteiten en mét behoud van eigen identiteit. De architect heeft dit vertaald naar een driehoekig gebouw, met voor elke school een eigen ingang aan een andere kant. In het ontwerp wordt ook rekening gehouden met een optimaal gebruik van de buitenruimte om alle scholen van IVO Deurne via het buitenterrein met elkaar in verbinding te brengen. Zie ook het schetsontwerp hiernaast.

Tijdens de inloopavond op 30 oktober 2020 hebben omwonenden de schetsontwerpen kunnen bekijken en hun vragen kunnen stellen. In de volgende fase zullen de architecten in gesprek gaan met de gemeente Deurne om daar de schetsontwerpen te presenteren.

Tenslotte is de intentie uitgesproken om KDO Deurne de mogelijkheid te bieden op het terrein van IVO Deurne een nieuwe turnhal te bouwen. De gesprekken hierover zijn gaande.