Nieuwbouwplannen Alfrinkcollege en Sprongcollege

Tijd voor vernieuwing
Omdat de gebouwen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege aan vervanging toe waren, is er in oktober 2022 gestart met de nieuwbouw, naar ontwerp van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland.

Twee scholen onder één dak
Het Alfrinkcollege en Sprongcollege zullen in dit gebouw als twee scholen onder één dak verder gaan. Met voor iedere school eigen faciliteiten en mét behoud van eigen identiteit. De architect vertaalde dit naar een driehoekig gebouw, met voor elke school een eigen ingang aan een andere kant. In het ontwerp is rekening gehouden met een optimaal gebruik van de buitenruimte. Alle scholen van IVO Deurne worden via het buitenterrein met elkaar in verbinding gebracht. Zie ook het schetsontwerp en de filmpjes hiernaast.

De oplevering is een feit!

Op 9 januari jl. vierden we deze mijlpaal samen met de uitvoerende partijen, de medewerkers van de desbetreffende deelscholen & bedrijfsvoering. Dank aan de leerlingen die aanwezig waren en hebben meegeholpen met de catering!

Planning

In januari zal het nieuwe meubilair ingehuisd worden en wordt gestart met de noodbestrating van het huidige Alfrinkcollege naar de nieuwe ingang van de school. Eind januari zal vervolgens door Gebr. Swinkels uit Vlierden gestart worden met de nieuwe bestrating en het creëren van groenperken, volgens het eerder opgestelde masterplan voor het terrein. In februari gaan we dan eindelijk officieel overhuizen!

 

 

Laatste update: 10 januari 2024