Kunst van onze leerlingen in Cultuurcentrum Deurne

Kom kunst kijken én luisteren in Cultuurcentrum Deurne want de leerlingen van onze cultuurklas exposeren er vanaf 12 juni hun gemaakte werk. Wat het bijzonder maakt is dat de schilderijen zijn gebaseerd op een muziekstuk dat je tegelijkertijd kunt beluisteren.

Muziek vertalen naar beeld
De leerlingen van de vier deelscholen maakten een schilderij van 1 x 1 meter en lieten zich inspireren door een instrumentaal muziekstuk. Ze vertaalden de klankkleuren en ritmes van de muziek naar kleuren van verf en naar lange of juist korte penseelstreken.

Wat een eer hebben de leerlingen van hun werk nu het CCD het exposeert. Op 12 juni om 11 uur is de opening van de expositie. Een maand lang kun je het bezoeken.

Kandinsky
De leerlingen baseerden hun werk op de stijl van Wassily Kandinsky. Deze kunstenaar maakte in zijn tijd (rond 1915) abstracte kunst. Hij had synesthesie waardoor hij geluid in kleuren zag. Kandinsky baseerde zijn schilderijen dus ook op muziek en dat voorbeeld volgenden onze leerlingen.

Cultuurklas
In de cultuurklas van IVO Deurne zitten eerstejaars leerlingen van alle vier de deelscholen.
Ze beleven er verschillende kunstvormen zoals dans/theater, schilderen, streetart en muziek.

In de cultuurklas ontwikkelen leerlingen hun creativiteit. En dat is handig in een maatschappij waarin veranderingen elkaar in een hoog tempo opvolgen. In de kunst draait het om verbeelding, inzicht, denkkracht, motoriek en overdracht van ideeën. Vaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen gaan in de veranderingen van de wereld om ons heen.