Actuele informatie coronavirus

Op zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus: Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Het beleid is gewijzigd door onder andere het niet afnemend aantal besmettingen en de toenemende maatschappelijke druk van scholen, schoolleiders, docenten, medewerkers en leerlingen en ouders.

Leerlingen, voor wie er thuis geen opvang is en ouders werkzaam zijn in één van de cruciale beroepsgroepen, zijn welkom op onze school. Zij kunnen zich om 8.30 melden bij de conciërge en zullen werken aan opdrachten per vak.

Tevens zetten we ons in om ‘onderwijs op afstand’ zo snel en zo adequaat mogelijk te realiseren. Daarvoor vragen wij medewerking van u en onze leerlingen. Zodra dit geregeld is, informeren wij u direct.

Wij vragen u wel met grote nadruk om kinderen met koorts en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) thuis te houden, ook al werkt u in een cruciale beroepsgroep.

Voor de examenleerlingen volgt vanuit de overheid komende week meer informatie. Tot die tijd worden deze leerlingen gelijkgeschakeld met andere leerlingen en kunnen dus helaas niet naar school. Morgen komen de bonden en OCW en VO raad bij elkaar om hierover te spreken. Waarschijnlijk komt hier uitsluitsel over eind deze week.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de betreffende kerngroepleider.

Voor actuele informatie over het coronavirus kunt u kijken op de website van het RIVM. Voor verder vragen rondom het coronavirus en het onderwijs en de kinderopvang kunt u kijken op de website van Rijksoverheid. U vindt actuele informatie over maatregelen en informatie op de website van OMO.