Actuele informatie corona virus

Vanaf 7 juni 2021 ontvangen we alle leerlingen weer iedere dag op school. We willen dit op een zo veilig mogelijke manier voor leerlingen en medewerkers organiseren. Dat doen we door de volgende maatregelen voort te zetten:

  • Alle leerlingen houden 1,5 meter afstand tot de medewerkers.
  • Bij alle ingangen en bij de lokalen staan desinfectiemiddelen; iedereen moet de handen ontsmetten bij binnenkomst.
  • In alle lokalen staan CO2-meters die door de docenten in de gaten worden gehouden. De ramen staan altijd open en de deuren kunnen opengezet worden wanneer er extra geventileerd moet worden.
  • In de gangen en algemene ruimtes geldt de mondkapjesplicht wanneer men in beweging is. In de lokalen mogen de mondkapjes af wanneer een leerling plaatsneemt.

Omdat leerlingen geen 1,5 meter afstand tot elkaar hoeven te houden, is het wel voor ieders veiligheid noodzakelijk om de volgende aanvullende maatregelen te treffen vanaf 7 juni:

  • De regering dringt erop aan dat leerlingen en medewerkers zichzelf twee keer per week testen. Onder die voorwaarde gaan de scholen weer open. Door preventief te testen, kunnen we besmettingen al opsporen als iemand (nog) geen klachten heeft. Door alle leerlingen en medewerkers de mogelijkheid te geven om zichzelf tot aan de zomervakantie twee keer per week thuis preventief te testen, kunnen we het aantal besmettingen op school zoveel mogelijk voorkomen. We doen dan ook een sterk beroep op ouders om erop toe te zien dat hun kind deze testen ook daadwerkelijk twee keer per week afneemt.
  • We werken op het Peellandcollege, Alfrinkcollege en Hub van Doornecollege met een 40-minutenrooster en gescheiden pauzes voor de onder- en bovenbouw. Op deze manier is er voldoende ruimte voor de leerlingen binnen en buiten op het schoolplein en kan er afstand tot de medewerkers gehouden worden. Voor heel veel leerlingen zal het fijn zijn om weer iedere dag naar school te mogen komen.

De komende weken helpen we onze leerlingen zo goed mogelijk om het beste beentje voor te zetten en er een mooie eindsprint van te maken. Wij wensen alle leerlingen veel succes met de laatste schoolweken en de voorbereiding op de toetsweken.

Voor meer info verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl