E-Racing team valt opnieuw in de prijzen

Ook al was het een thuiswedstrijd, het was niet minder spannend voor onze leerlingen tijdens de Raceway Venray. Zij reden donderdag 20 april jl. namelijk niet alleen wedstrijden mee, maar zorgden ook voor de organisatie én begeleiding van het E-kartevenement. Om de races van de ERA Cup en de First Electro League in goede banen te leiden, zorgden Thijs Manders en Vince Duisters voor de tijdswaarneming en dankzij Dylan van den Bogaart verliep alles soepel op de baan.

Twee keer winst

De eerste training verliep al goed voor Nick van den Berg (in auto HC3) en Bram Cornelissen (in HC2). Vervolgens hebben deze twee coureurs de 1e en 2e plaats behaald van de Regularity Race en behaalde Van den Berg ook nog eens de 1e plaats tijdens de Endurance Race. Hij liet daarmee het Frieslandcollege achter zich op de 2e plek.

Vlekkeloos

Na 10 rondes Endurance Race moest er door de regen een bandenwissel in de pits plaatsvinden. De leerlingen hadden hier van tevoren goed op getraind, waardoor dit onderdeel, vooral dankzij Maik Schutte,  vlekkeloos verliep. In samenwerking met VDL en DM Racing was er tevens een nieuwe batterij gemaakt. Hierdoor was het batterijmanagement nog beter onder controle, zodat Nick van den Berg vol gas de eindstreep en daarmee de overwinning behaalde! Een mooie succeservaring voor het hele team.

Prijzenregen

De race was nog niet gereden, want het weekend daarna stond het E-kartteam al weer klaar om mee te rijden in de EKS (Electric Kart Series – een wedstrijd op Benelux niveau) én werd het clubkampioenschap gereden. Nick van den Berg leverde wederom een topprestatie en eindigde bij alle twee op de 1e plaats!