E-racing Hub van Doornecollege wint eerste grote titel!

De leerlingen van het Hub van Doornecollege moesten extra vroeg uit de veren vorige week. Want 8 juni jl. was het dan eindelijk zover: de finale van de First Electro League in Zwolle.

Na om 04:00 uur vanuit Deurne te zijn vertrokken, begonnen de keuring en briefing al vroeg, waarna coureurs Bram Cornelissen en Nick van den Berg de baan konden verkennen. De testsessies voor dataverzameling van de accu verliepen soepel, zodat de karts tiptop in orde konden worden gemaakt.

Innovatie en een topprestatie

Het hele team moest tijdens deze finaledag een presentatie houden, waarin leerdoelen zoals innovatie (een speciaal accu slide systeem, waarmee de accu binnen 7 seconden kan worden vervangen in de pit) en communicatie (met en naar sponsoren) aan de orde kwamen. Op beide onderdelen eindigde het Hub van Doornecollege op een mooie tweede plaats, dankzij de bijdragen van Thijs Manders en Nick van den Berg.

Maik Schutte zorgde er ondertussen voor dat de karts perfect werden voorbereid en afgesteld voor de Endurance Race. Van den Berg mocht op de eerste rij starten en liet direct vanaf het startsein alle andere deelnemers ver achter zich. Door de nieuwe afstelling van de accu was de race al vanaf het begin gereden en Nick eindigde dan ook op een verdiende eerste plaats, met maar liefst 8 rondes voorsprong op nummer twee. Bram Cornelissen eindigde – ondanks bandenpech – op de derde plaats.

Dylan van den Boogaard fungeerde als marshall en viel zo op door zijn buitengewone discipline, dat hij door Techportal een marshall-opleiding kreeg aangeboden op het circuit van Zandvoort en de TT Assen.

Record

Door de verpletterende winst op deze finaledag, behaalde het Hub van Doornecollege met kart 74 (Van den Berg) een puntentotaal van 219, waarmee ze het kampioenschap op hun naam mochten zetten! Hiermee lieten ze het Nova College achter zich (195 punten) en mocht Bram Cornelissen (kart 7) de derde prijs in ontvangst nemen. Nick vestigde wederom een baanrecord, zijn tweede sinds een eerdere race in Lelystad.

Ondanks de mooie overwinningen zit het team alles behalve stil, want ze zitten nog midden in het seizoen van de clubkampioenschappen in Venray en de Electric Kart Series Benelux!