E-Racing Hub van Doornecollege wint 2e grote titel van het jaar

Op 15 oktober jl. Vond de Blueshock EK Senior wedstrijd plaats op Raceway Venray. Tijdens deze dag wist het E-kartteam van het Hub van Doornecollege het kampioenschap – 1 race voor het einde – al binnen te halen.

Coureur Nick van den Berg is al verzekerd van het kampioenschap, want tijdens de race in Venray versloeg hij onder meer Greaham Hofmans en Lucas Stiefelhagen op het circuit. Nick reed in de nieuw ontwikkelde HC-4, de nieuwste kart die – in samenwerking met sponsoren – geheel gebouwd is door leerlingen van ’t Hub. Dit is niet de standaard E-Superkart, waarmee het team gewoonlijk rijdt, maar een E-kart met een speciaal Formula-K chassis.

Verloop van de race
Na de snelste tijd in de kwalificatie te hebben gereden in de regen, kon van den Berg starten vóór Hofmans. Op die dag werden 3 races verreden en in de eerste regenachtige race, wist Van den Berg Hofmans te verslaan. Gedurende de twee daaropvolgende races, was het uiteindelijk opgehouden met regenen en hierin was Hofmans sneller dan Van den Berg. Desondanks haalde Van den Berg die dag genoeg punten binnen om het kampioenschap veilig te stellen, ondanks dat er dus nog 1 race is te gaan. Deze zal worden verreden op 26 november aanstaande, waar Nick van den Berg aansluitend gehuldigd zal worden als nieuwe kampioen in de klasse Blueshock EK senior (15-32 jaar).

Team E-Racing Hub van Doornecollege bestaat uit: Nick van den Berg (afgebeeld in de nieuwe HC-4),
Maik Schutte, Bram Cornelissen, Dylan van den Bogaard en Thijs Manders.