Voorronde Olympic Moves afgelast

De voorronde van Olympic Moves, die gepland staat op 25 maart 2020, is in verband met het coronavirus geannuleerd.

Op woensdag 25 maart 2020 vindt in Deurne de regionale voorronde van het Nederlands kampioenschap minitrampoline springen voor scholieren plaats. Het betreft de onderdelen ‘Groepsspringen niveau 1’, ‘Groepsspringen niveau 2’ en het onderdeel ‘Showspringen’. Hierbij moeten de groepen een mooie show maken door dans/acrogymnastiek en trampolinespringen te gieten in een zelfgekozen thema waarbij muziek is uitgezocht. De organisatie is in handen van IVO Deurne. Het toernooi vindt plaats in sporthal De Peelhorst en duurt van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

De deelnemende scholen aan de voorronde in Deurne komen uit het zuiden en het zuidoosten van het land. Er wordt gestreden door 13 teams. De jumpers van IVO Deurne vormen 3 teams. Elk team bestaat uit een mix van leerlingen afkomstig van het Alfrinkcollege, het Hub van Doornecollege en het Peellandcollege. Deze leerlingen hebben dit schooljaar wekelijks op verschillende momenten na schooltijd geoefend. De verantwoordelijk docent lichamelijke opvoeding is Sjors Hoekema. De jury bestaat uit ervaren trainers van sportvereniging KDO.

Het toernooi is onderdeel van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, waaraan ruim 300 middelbare scholen deelnemen. Olympic Moves wordt ieder jaar afgesloten met The School Final die zal plaatsvinden op het sportwalhalla Papendal. De ongeveer 6000 finalisten reizen vrijdag 5 juni 2020 af naar Arnhem om te strijden voor het kampioenschap voor scholen.