Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

AED CURSUS

Geplaatst op 18 januari 2018
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediener AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken. De cursus is op 5 maart 2018 duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site van www.heartsaferegio.nl.

AANKONDIGING OPEN MUZIEK PODIUM 2018

Geplaatst op 11 januari 2018
 
Heb je altijd al eens op een podium willen staan? Vind je het leuk om alleen of met een groepje te zingen, spelen of dansen? Wil je je muzikale talent laten horen? Doe dan op vrijdag 9 maart mee aan het Open Muziek Podium, het OMP! Vul het inschrijfformulier zo snel en volledig mogelijk in en lever het uiterlijk 29 januari in via pc_omp@ivo-deurne.nl. De auditiemiddag is op 6 februari. Twijfel je nog, of heb je vragen? Dan kun je altijd terecht bij één van de muziekdocenten.

NK JONGLEREN

Geplaatst op 8 januari 2018
 
Op zaterdag 6 januari jl. behaalde Bas van de Kerkhof, leerling van het Peellandcollege, de eerste plaats op het Open Nederlands Kampioenschap Jongleren in de afdeling clubs (kegels) en de tweede plaats in de afdeling ballen. Een internationale jury beoordeelde in de Cacaofabriek te Helmond een internationale groep jongleurs. Het publiek zag hoe topsport TOFsport wordt. Bas is een vernieuwende, artistieke en technische jongleur. Bas, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

IVO-DEURNE HANDBALTOERNOOI

Geplaatst op 8 januari 2018
 

Op vrijdag 29 december jl. vond in sporthal de Peelhorst in Deurne het jaarlijkse IVO-Deurne handbaltoernooi plaats. Van de 28 deelnemende teams waren er 3 teams van het Hub van Doornecollege, 3 teams van het Alfrinkcollege en 22 teams van het Peellandcollege. Mede dank zij de scheidsrechters Ankie, Janne, Lara, Luc, Max en Meri is het toernooi sportief en in een gezellige sfeer verlopen. Kijk voor de uitslagen onder ‘lees verder’.

Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 22 december 2017
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 25 december 2017 tot en met vrijdag 5 januari 2018. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres der@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Amber, Annie, Sendy en Sjoerd uit leerjaar 2 van het Hub van Doornecollege.


PEELLAND GALA 2017

Geplaatst op 18 december 2017
 

Op donderdag 14 december jl. werd voor het tweede jaar het Peelland Gala georganiseerd in 'The Ocean' in Deurne voor alle bovenbouwleerlingen. Met bijna 300 bezoekers een geweldig feest!


KLAS 3 NAAR AKEN EN LUIK

Geplaatst op 18 december 2017
 
Op 8 december jl. gingen de derdeklassers op excursie naar Aken en Luik. De opzet van de excursie was dat leerlingen de vreemde taal (Duits of Frans) in de praktijk zouden gebruiken. De leerlingen die naar Luik gingen namen een ei mee dat omgeruild moest worden voor iets anders met een inwoner van de stad. In het Frans werd deze opdracht uitgelegd. In Luik maakten de leerlingen een wandeling met opdrachten. Als bewijs voor hun rondgang moesten zij op een aantal plaatsen selfies maken. Op de foto een groepje leerlingen van klas 3VA.

EXCURSIE 6 VWO NAAR DELFT EN DEN HAAG

Geplaatst op 15 december 2017
 
Op dinsdag 12 december jl. brachten de leerlingen van 6 Vwo een bezoek aan Delft en Den Haag. Voor wiskunde gingen leerlingen naar de TU in Delft en het Escher museum in Den Haag. Leerlingen economie gingen in debat met elkaar over politiek economische onderwerpen op het ministerie van financiën. Dit deden ze ook in Tweede Kamer met groenlinks Kamerlid Linda Voortman als kundig jurylid. 
Lees verder

SINTERKLAAS OP BEZOEK

Geplaatst op 7 december 2017
 
Sinterklaas bracht op 5 december een verrassingsbezoek aan het Peellandcollege. Dit gebeurde op verzoek van de leerlingenraad. De goedheiligman bezocht een groot aantal lessen van klassen uit de onder- en de bovenbouw. Leerlingen werden naar voren geroepen en kregen soms een compliment of soms een terechtwijzing. Jongleerpieten lieten hun kunsten zien en strooiden ruimhartig met pepernoten.

GASTLES STRAFRECHT VOOR 4 HAVO/VWO

Geplaatst op 6 december 2017
 

Op dinsdag 5 december 2017 kreeg een groep leerlingen uit 4 havo/vwo een gastles van strafrechtadvocate Leonie van der Grinten in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. De leerlingen gingen voor het vak Maatschappijleer met haar in gesprek over de levenslange gevangenisstraf, hoe het is om een moordenaar bij te staan en of ze wel eens bang is in haar werk. Voor meer informatie kijk ook op www.meesterleonie.nl


Alle berichten weergeven