Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

EXCURSIE KLAS 1

Geplaatst op 23 mei 2018
 

Op dinsdag 15 mei 2018 zijn alle leerlingen van klas 1 op excursie geweest naar ZooParc Overloon. Elke leerling volgde twee onderdelen op deze dag.  Ronde 1 was een rondleiding en een aantal ‘workshops’ (Meet & Feed) waarbij de leerlingen onder begeleiding van de verzorgers dieren mochten voeren en ze meer te weten kwamen o.a. over de leefwijze van de dieren. In ronde twee  waren de  leerlingen op ‘expeditie’. Hierin hebben zij zelfstandig een aantal opdrachten gemaakt en puzzels opgelost. Het was een geslaagde dag: uitstekend gedrag van onze leerlingen, goede begeleiding en heerlijk weer!


 


EINDEXAMENS VAN START: SUCCES!

Geplaatst op 14 mei 2018
 
Maandag 14 mei 2018 is de start van het Centraal Schriftelijk Eindexamen voor onze leerlingen op het Peellandcollege Allemaal heel veel succes toegewenst!!

DODENHERDENKING 2018 DEURNE

Geplaatst op 7 mei 2018
 

Op 4 mei 2018 was er in de Sint Willibrorduskerk in Deurne een indrukwekkende viering rond het thema 'De verzetsstrijders'. Leerlingen uit klas 3B: Pip Hoonings, Sten Lenssen en Fleur van Bree hebben namens onze school gedichten voorgedragen tijdens deze viering.


GOUDEN SCHOOLKANTINESCHAAL

Geplaatst op 17 april 2018
 

Op dinsdag 17 april jl. ontvingen alle deelscholen van IVO-Deurne een gouden schoolkantineschaal uit handen van schoolkantinebrigadier Linda Hoebink van het Voedingscentrum. Bij IVO-Deurne staat ‘de gezonde en vitale school’ hoog in het vaandel. De uitreiking van de schalen is in dat kader een mooie opsteker.

Lees verder

THE WIZZ MAAKT INDRUK!

Geplaatst op 17 april 2018
 

In het weekend van 13, 14 en 15 april 2018 werd musical The Wizz opgevoerd in de aula van het Peellandcollege. Het was een daverend succes. Drie uitverkochte avonden en een super enthousiast publiek. De leerlingen op het podium waren groots in hun verschillende rollen. Prachtig gewoonweg. Ook de leerlingen ‘op de achtergrond’ hebben vol overgave gewerkt aan grime, rekwisieten, techniek, decor enz. De regisseurs Louisan Peeters, Stijn Hermans en Roland Gijsbers zijn er trots op hoe alle deelnemende leerlingen een hechte groep zijn geworden, elkaar geholpen hebben en er samen voor hebben gezorgd dat er een prachtige musical werd neergezet. Klik hier voor een indruk van dit spektakel.


SVEN KNAPEN

Geplaatst op 16 april 2018
 
Vrijdagavond 13 april 2018 bereikte ons het droevige bericht dat Sven Knapen overleden is. Sven was van 2012-2017 leerling van het Peellandcollege. In 2016 werd duidelijk dat hij een hersentumor had. Na een operatie en nabehandelingen herstelde Sven en vervolgde hij zijn loopbaan op school. Eind vorig schooljaar namen we op school afscheid van Sven met de ‘Svenfair’.  Sven wilde zijn loopbaan vervolgen op het MBO in de richting verpleegkunde. De gezondheid van Sven ging de laatste weken hard achteruit. Helaas moeten we nu afscheid van hem nemen.
Wij wensen zijn ouders, zus en broer, familieleden en vrienden veel sterkte met dit zware verlies. Wij houden zijn vriendelijke lach, optimisme en doorzettingsvermogen warm in onze herinneringen.

SCHOOLFEEST KLAS 1

Geplaatst op 16 april 2018
 

Vrijdag 6 april vond het schoolfeest "Peelland's got talent" plaats. Veel eersteklassers grepen de gelegenheid aan om hun talenten te laten zien. Naast mooie zang, dans en muziek was er een optreden van de jongleurs van Hebbes. De jury bekroonde Sharon (1Va) met haar geprojecteerde animatie als beste talent van de avond. Dankzij alle enthousiaste leerlingen die het podium op wilden (en durfden) is het een prachtig feest geworden! Klik hier voor een sfeerimpressie.


BEZOEK MUZIEKCENTRUM

Geplaatst op 13 april 2018
 
Dinsdag 10 april 2018 zijn leerlingen met muziek in hun pakket op excursie geweest naar het muziekcentrum in Eindhoven. De muziekleerlingen van klas 3, 4 en 5 kregen eerst een rondleiding door het gebouw. Tijdens deze rondleiding konden ze al een glimp opvangen van het complete symfonieorkest, Philharmonie Zuid-Nederland, dat aan het repeteren was in de grote zaal.
Daarna was er een Meet & Greet met de orkestinspecteur en een hoornist. De leerlingen mochten allerlei vragen stellen en daarbij op een stoel van een muzikant plaatsnemen, zodat ze even konden ervaren hoe het is om in een orkestopstelling te zitten.
Tot slot waren de leerlingen aanwezig bij de orkestrepetitie, waarbij ze zagen dat de dirigent en strijkinstrumenten flink moeten werken om alles mooi gelijk te laten klinken. Een mooie muzikale ervaring.

4 HAVO/VWO OP BEZOEK BIJ PI TER PEEL

Geplaatst op 6 april 2018
 

Woensdag 4 april jl. hebben 30 leerlingen uit 4 Havo/Vwo in het kader van de lessen strafrecht bij maatschappijleer een bezoek gebracht aan Penitentiaire Inrichting Ter Peel in Evertsoord. Na een uitleg over het Nederlandse gevangeniswezen kregen de leerlingen een rondleiding langs de afdelingen en het cellencomplex en konden ze zelfs even ervaren hoe het is om opgesloten te worden in een isoleercel.


PEELLANDCOLLEGE PRESENTEERT: THE WIZZ

Geplaatst op 27 maart 2018
 
Al enkele maanden is een enthousiaste groep leerlingen en docenten bezig met de voorbereidingen voor weer een fantastische musical die zal worden opgevoerd in de aula van onze school. Dit jaar wordt de musical ‘The Wizz’ op de planken gebracht. Drie avonden zullen gevuld worden met theaterspel, muziek, zang en dans. De speeldata van de musical zijn 13, 14 en 15 april a.s. Aanvang 20.00 uur. Kaartjes kosten €3 per stuk en zijn vanaf dinsdag 3 april in de pauzes te koop in het kraampje in de aula. Ook telefonisch reserveren is mogelijk, via telefoonnummer: 0493-353406. Iedereen is welkom!
Lees verder

Alle berichten weergeven