Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

DRUKBEZOCHTE EN GEZELLIGE KIJKDAG

Geplaatst op 15 februari 2019
 
Afgelopen zondag 10 februari was de jaarlijkse kijkdag voor leerlingen van groep 7 en groep 8. Van alle kanten kwamen er leerlingen en ouders kijken, van Bakel tot Meijel en Grashoek en van Ysselsteijn tot Helmond. Maar uiteraard kwamen de meeste belangstellenden uit de gemeente Deurne.  Er was dan ook van alles te doen, te bekijken en te leren. Klik hier voor een sfeerimpressie. Lees verder

FILM KIJKDAG PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 14 februari 2019
 
Enkele leerlingen uit klas 4 en 5 havo hebben tijdens de kijkdag een film gemaakt. Het zijn Robbie Blauw, Max Dortmans en Rens Pieterse die in hun vrije tijd het bedrijf SHOOT hebben opgericht. Via deze link is de film te zien.


HANDBALTOERNOOI 2019

Geplaatst op 14 februari 2019
 
Op maandag 11 februari, daags na de kijkdag, werd in sporthal de Peelhorst het jaarlijkse handbaltoernooi voor de onderbouw van het Peellandcollege gehouden.
Terwijl velen nog moesten bijkomen van de kijkdag of gewoon genoten van een extra vrije maandag, waren zo’n 180 leerlingen lekker sportief met elkaar aan het handballen. Mede dankzij drie scheidsrechters uit de bovenbouw (Nienke, Renate en Lieke) werd het opnieuw een geslaagd toernooi. 
Lees verder

DOEL ‘DAY FOR CHANGE ACTIE’ RUIMSCHOOTS BEHAALD!

Geplaatst op 13 februari 2019
 

De leerlingen klas 3 van het Peellandcollege hebben de afgelopen weken super goed gewerkt en een mooi resultaat behaald voor de actie Day For Change.  Met de Day for Change Actie ondernemen  jongeren in Nederland zelf met een microkrediet. De winst die zij behalen komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden die een micro krediet willen. Het eindresultaat: vierenvijftig prachtige bedrijfjes, mooie duurzame ideeën, goede en minder goede ervaringen en een overweldigende winst van € 2.626,30!
Dank aan alle deelnemende leerlingen, Rabobank en Stichting Day For Change.  

Lees verder

GESLAAGDE PROFIELWERKSTUKAVOND

Geplaatst op 4 februari 2019
 
Op donderdagavond 31 januari presenteerden onze examenkandidaten hun profielwerkstukken. Veel presentaties werden drukbezocht door ouders, familie en vrienden. Ze telden mee voor het eindcijfer, dat een onderdeel vormt van het combinatiecijfer van het eindexamen. Een bijzondere presentatie was de inrichting van een tentoonstelling in de aula over Vincent van Gogh door Ande Cremers en Robin Keunen uit klas 6V. Daarnaast waren er ook vele andere presentaties het bijwonen waard. Bijvoorbeeld  die van Bas van de Kerkhof (6V).  Zijn onderwerp : de wiskunde achter het jongleren  werd uiteraard toegelicht met een demonstratie. Julius Evers en Jeroen Engels (5H) maakten indruk met hun profielwerkstuk over de arbeidsmarkt voor jongeren voor het vak economie. Slechts een paar voorbeelden van een avond die voor zowel leraren als bezoekers zeer de moeite waard was.
Lees verder

VOORLEESWEDSTRIJD

Geplaatst op 31 januari 2019
 

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen. Ook het Peellandcollege doet hieraan mee! De afgelopen weken zijn in de brugklassen de klassenrondes georganiseerd. De winnaars streden woensdag 30 januari tegen elkaar in de schoolfinale. Lonneke Vriens uit klas 1B werd door de vakjury verkozen tot voorleeskampioen van het Peellandcollege! Donderdag 21 maart zal zij het in de Cacaofabriek in Helmond opnemen tegen de winnaars van andere deelnemende scholen uit de regio.


PEELLAND IN DE WIEMEL

Geplaatst op 23 januari 2019
 
Donderdag 17 januari 2019 was er voor onze brugklassers weer het jaarlijkse zwemspektakel “Peelland in de Wiemel”. Ruim 160 leerlingen streden op 7 verschillende spelonderdelen fanatiek tegen en met elkaar om voor hun klas zo veel mogelijk punten te scoren. Toen na 15.00 uur alle kruitdampen boven het bad waren weggetrokken en alle punten waren opgeteld bleek dar er één klas met kop en schouders boven uit stak, en dat was 1A. Deze klas wordt daarom deze week getrakteerd op een welverdiende taart.

OPEN MUZIEK PODIUM 2019

Geplaatst op 16 januari 2019
 

Heb je altijd al eens op een podium willen staan?
Vind je het leuk om alleen of met een groepje te zingen, spelen, of dansen? Bedenk een creatieve act en doe op vrijdagavond 15 maart mee aan het Open Muziek Podium,
het OMP! Wil je jouw muzikale talent laten zien of horen?
Vul dan het inschrijfformulier zo snel en volledig mogelijk in
en lever het uiterlijk 22 januari in via pc_omp@ivo-deurne.nl
De auditiemiddag is op dinsdag 29 januari.
Twijfel je nog, of heb je vragen? Dan kun je ook altijd terecht bij een van de muziekdocenten.


BAS VOOR 2E KEER KAMPIOEN

Geplaatst op 7 januari 2019
 
5 en 6 januari 2019 vond in Dalfsen het 13e Open Nederlandse Kampioenschap Jongleren plaats. Bas van de Kerkhof, leerling 6 vwo van het Peellandcollege, plaatste zich in een internationaal veld als echte nummer 1 en als de beste Nederlandse deelnemer bij het onderdeel kegels. Ook bij de fightnight eindigde Bas als winnaar, terwijl Joppe Aarts uit de tweede klas van het Peellandcollege verdienstelijk als veertiende eindigde. In de afdeling jongleren met ballen eindigde Bas als vierde. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 21 december 2018
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor noodgevallen klik hier. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


Alle berichten weergeven