Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

AED CURSUS

Geplaatst op 18 januari 2018
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediener AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken. De cursus is op 5 maart 2018 duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site van www.heartsaferegio.nl.

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 16 januari 2018
 
Op donderdagavond 25 januari 2018 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. Voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. Lees verder

IVO-DEURNE HANDBALTOERNOOI

Geplaatst op 8 januari 2018
 

Op vrijdag 29 december jl. vond in sporthal de Peelhorst in Deurne het jaarlijkse IVO-Deurne handbaltoernooi plaats. Van de 28 deelnemende teams waren er 3 teams van het Hub van Doornecollege, 3 teams van het Alfrinkcollege en 22 teams van het Peellandcollege. Mede dank zij de scheidsrechters Ankie, Janne, Lara, Luc, Max en Meri is het toernooi sportief en in een gezellige sfeer verlopen. Kijk voor de uitslagen onder ‘lees verder’.

Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 22 december 2017
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 25 december 2017 tot en met vrijdag 5 januari 2018. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres der@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Amber, Annie, Sendy en Sjoerd uit leerjaar 2 van het Hub van Doornecollege.


HUB’S KERSTGALA 2017

Geplaatst op 20 december 2017
 

Op dinsdag 19 december jl. werd het jaarlijkse Hub’s kerstgala georganiseerd in de plaza van het Hub van Doornecollege. Met een geweldige kerstman en twee leerlingen als DJ was het een grandioos feest. De 'super'organisatie lag in handen van de leerlingenraad.


KERSTVIERING

Geplaatst op 19 december 2017
 
Vrijdag 22 december a.s. staat in het teken van Kerstmis. Alle leerlingen (met uitzondering van leerjaar 1 en Zorg en Welzijn leerjaar 3 en 4) worden die dag om 08.30 uur op school verwacht om vervolgens tot en met het 4e lesuur (12.10 uur) in hun kerngroep een kerstviering bij te wonen. Daarna mogen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende kerstvakantie.

PAARSE VRIJDAG

Geplaatst op 5 december 2017
 

Op vrijdag 8 december a.s. wordt op onze vier deelscholen aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Tijdens de les wordt er deze week extra aandacht besteed aan het onderwerp seksuele diversiteit.

Lees verder

INFORMATIEAVONDEN GROEP 8

Geplaatst op 23 november 2017
 
Op 14, 16, 20 en 22 november 2017 vonden onze algemene informatieavonden plaats. We mochten veel basisschoolleerlingen uit groep 8 en hun ouders ontvangen. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege,  was er voor onze gasten algemene uitleg en bekeken ze filmpjes over onze deelscholen. Daarna volgden de enthousiaste groep 8-ers een proefles op de gekozen deelschool, terwijl hun ouders verdere informatie kregen. De avonden waren druk bezocht.Lees verder

THEMAWEEK ‘RELATIES’

Geplaatst op 20 november 2017
 
6 november 2017 startte de eerste themaweek van dit schooljaar. Leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 hebben gewerkt aan het onderwerp ‘Relaties’. In leerjaar 1 kwam de NS de omgangsregels in het openbaar vervoer bespreken en in leerjaar 3 kwamen gastsprekers. De week werd afgewisseld met culturele en sportieve momenten, zoals het bezoek aan het Klokkenmuseum in Asten door leerjaar 1 en een sportief circuit bij leerjaar 2 en 3. Het einde van de week was een goed moment om de leerlingen kritisch te laten kijken naar wat ze geleerd hebben op het gebied van samenwerken & overleggen, plannen & organiseren en presenteren.

FIETSENKEURING

Geplaatst op 27 oktober 2017
 
Met de donkere maanden voor de deur vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Van 6 november t/m 13 november 2017 wordt op onze scholen weer de jaarlijkse fietskeuring gehouden door Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Deurne, in samenwerking met de politie. De VVN afdeling Deurne bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom houden we tijdens de fietsencontrole een loterij met mooie prijzen. Iedere leerling mag gratis meedoen. Controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee. Klik hier voor meer informatie.

Alle berichten weergeven