Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

GOUDEN SCHOOLKANTINE SCHAAL 2019

Geplaatst op 18 april 2019
 
Voor het tweede jaar op rij heeft het Hub van Doornecollege van het Voedingscentrum een gouden Schoolkantine Schaal mogen ontvangen voor onze lekkere en gezonde kantine. Om de leerlingen te stimuleren om gezonder te leven past de school, in samenwerking met cateraar Markies, elk jaar het assortiment aan. De gouden Schoolkantine Schaal is een beloning hiervoor en laat zien dat het assortiment voor minimaal tachtig procent uit gezonde producten bestaat.


OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 8 april 2019
 
Op donderdag 4 april jl. namen zo'n 150 leerlingen van IVO-Deurne deel aan de regiofinales van Olympic Moves in Venlo.  Er werd gestreden in de sporten veldvoetbal, hockey, volleybal en handbal. Het was een sportieve dag, waarbij onze teams zich goed gepresenteerd hebben. De jongens van het derdejaars voetbalteam plaatsten zich zelfs voor de landelijke finale op 7 juni op Papendal. Op woensdag 10 april a.s. is er weer een ronde met regiofinales. Onze leerlingen gaan dan richting Eindhoven (zaalvoetbal en korfbal) en Nijmegen (veldloop). Heel veel succes allemaal.

Op de foto 3e-jaars IVOD-volleybalteam meisjes.


ANWB STREETWISE

Geplaatst op 1 maart 2019
 

In de week van 11 maart a.s. wordt in leerjaar 1 t/m 3 extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. De ANWB bezoekt onze school dan met een interactief verkeersprogramma. De eerstejaars krijgen een actieve workshop waarbij ze persoonlijke ervaringen als verkeersdeelnemer kunnen vertellen. De Verkeersbus, specifiek voor de tweedejaars, is een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf workshops.

Lees verder

EXAMEN VOEDING EN BEWEGING

Geplaatst op 25 februari 2019
 

Voor het praktijkexamen van het keuzevak 'voeding en beweging' binnen Zorg en Welzijn moesten de vierdejaars leerlingen een bewegingsactiviteit organiseren voor een doelgroep. Het docententeam vond dat deze opdracht het meest van waarde was als deze ook echt werd uitgevoerd. Uiteindelijk hebben de vierdejaars leerlingen hun beweegactiviteit gegeven aan een groepje docenten, leerlingen uit de onderbouwklassen en een klas van basisschool d’n Boogerd. We kunnen terugkijken op een erg geslaagd praktijkexamen, zowel de leerlingen als docenten vonden het geweldig!


GOEDE DOELEN GESELECTEERD

Geplaatst op 1 februari 2019
 
In de zomer van 2019 staat de vijfde editie van het Hub’s Summer Festival gepland. Dit is een jaarlijks festival georganiseerd door leerlingen van het Hub van Doornecollege, met als doelstelling om geld in te zamelen voor een goed doel. Enkele weken geleden deed het Hub van Doornecollege een oproep voor de goede doelen actie 2019. Ruim 20 stichtingen hebben zich gemeld. De school is enorm verrast door de vele aanmeldingen en ook door de ongekend mooie initiatieven die in onze omgeving ontplooid worden. 
Lees verder

BEROEPENMARKT GOED BEZOCHT

Geplaatst op 18 januari 2019
 
Ruim 1500 leerlingen en ouders hebben donderdag 17 januari jl. de scholen- en beroepenmarkt bezocht op het Hub van Doornecollege. Meer dan 150 voorlichters van o.a. diverse MBO-opleidingen waren aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben. Leerlingen van leerjaar 2, 3 en 4 van het Alfrink- en het Hub van Doornecollege en hun ouders hebben veel vragen aan voorlichters en opleidingsfunctionarissen kunnen stellen. Kortom, een geslaagde avond.


BEROEPENMARKT

Geplaatst op 14 januari 2019
 
Op donderdagavond 17 januari 2019 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. Voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.30 uur. Parkeren kan bij: sporthal De Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14), of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11). Klik hier voor de uitnodiging.

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 21 december 2018
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor noodgevallen klik hier. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


HUB VAN DOORNECOLLEGE ZOEKT GOED DOEL!

Geplaatst op 17 december 2018
 
In de zomer van 2019 staat de vijfde editie van het Hub’s Summer Festival gepland. Dit is een jaarlijks festival georganiseerd door leerlingen van het Hub van Doornecollege, met als doelstelling om geld in te zamelen voor een goed doel. Het Hub van Doornecollege is daarom op zoek naar een stichting die wel een extraatje kan gebruiken. Het moet een stichting zijn die hoofdzakelijk met vrijwilligers werkt en die de schenking inzet voor kinderen, onderwijs of educatie. Het mogen stichtingen zijn die lokaal actief zijn, maar ook bijvoorbeeld op internationaal gebied hun bijdrage leveren aan een betere leefwereld voor kinderen. Ken je zo’n stichting, stuur dan uiterlijk 6 januari a.s. een mail met motivatie naar hc@ivo-deurne.nl.


EERSTE EN TWEEDE LESUUR VRIJ

Geplaatst op 5 december 2018
 
Vanwege Sinterklaas zijn onze leerlingen op donderdag 6 december het eerste en tweede lesuur vrij. Vanaf 10.00 uur zijn de scholen weer telefonisch bereikbaar.

Alle berichten weergeven