Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

PLASTIC SOUP

Geplaatst op 19 april 2018
 

Tijdens de themaweek, die op maandag 16 april van start ging, kwam de Nederlandse stichting ‘Plastic Soup Foundation’ spreken. Dit is een organisatie die zich inzet om de plastic soup (plastic afval dat in oceanen en zeeën drijft) te verminderen. Middels een mooie, maar ook schokkende documentaire en een gastles werden de leerlingen van de eerste klas van het Hub van Doornecollege geïnformeerd  over de plastic soup en welke bijdrage wij als school, als samenleving en als individu kunnen geven om het plastic afval in onze natuur te verkleinen.


GOUDEN SCHOOLKANTINESCHAAL

Geplaatst op 17 april 2018
 

Op dinsdag 17 april jl. ontvingen alle deelscholen van IVO-Deurne een gouden schoolkantineschaal uit handen van schoolkantinebrigadier Linda Hoebink van het Voedingscentrum. Bij IVO-Deurne staat ‘de gezonde en vitale school’ hoog in het vaandel. De uitreiking van de schalen is in dat kader een mooie opsteker.

Lees verder

EXAMENS

Geplaatst op 17 april 2018
 

In de periode van 3 t/m 13 april 2018 stond het onderwijs in de bovenbouw in het teken van de examens en de voorbereiding daarop. In de sectoren Zorg&Welzijn, Horeca, Bakkerij & Recreatie en Natuur&Ondernemen werden de praktijkexamens afgenomen in de nieuwe examenprofielen, die 2 jaar geleden zijn ingevoerd. In de week van 16 t/m 20 april doen de derdejaarsleerlingen in de sector Techniek het praktijkexamen. Allemaal veel succes!

Lees verder

KEVIN VAN BREE WINNAAR NK METSELEN

Geplaatst op 16 april 2018
 
De winnaar van de Zilveren Troffel 2018 is Kevin van Bree, leerling van het Hub van Doornecollege. Hij wint het 66e Nederlands Kampioenschap Metselen en mag zich het Beste Metseltalent van 2018 noemen. De finale vond vrijdag 13 april 2018 plaats in het Friese Grou, gemeente Leeuwarden. Kevin ontving de Zilveren Troffel uit handen van burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone. Van harte proficiat!!

ARTISTIEK TALENT

Geplaatst op 6 april 2018
 

Leerlingen van h1i zijn in de tekenles bezig geweest met abstract schilderen op een doek. Met zo’n nieuwe schildersezel is dat natuurlijk heel artistiek. De leerlingen leren eerst kleuren mengen in een kleurcirkel. Door middel van mengen proberen ze de kleuren van een snipper uit een tijdschrift zo goed mogelijk te evenaren, en bij de snipper aan te sluiten zodat die niet meer van de verf te onderscheiden is: ‘De verstopte snipper’. Er worden ongekende talenten aangeboord.

Lees verder

UITSLAG BEROEPENWEDSTRIJD

Geplaatst op 4 april 2018
 
Een aantal leerlingen van het Hub van Doornecollege heeft meegedaan aan de “Vmbo beroepenwedstijd” in Mierlo. Van de 38 deelnemers, van acht verschillende regionale vmbo-scholen, vielen 5 leerlingen van het Hub van Doornecollege in de prijzen:
1e plaats metselen Kevin van Bree
2e plaats timmeren Lars Kuijpers
3e plaats timmeren Daan van der Steijn
3e plaats stratenmaker Job Verberne en Quinn Spekschoor
Lieke Verbakel viel helaas buiten de prijzen.
Allen hartelijk gefeliciteerd met het behalen van dit mooie resultaat.

CHEF'S BATTLE TASTE SENSATION DEURNE 2018

Geplaatst op 29 maart 2018
 
Op dinsdag 27 maart jl. stond de keuken van het Hub van Doornecollege in het teken van de Chef’s Battle Taste Sensation 2018. De zeven deelnemende koks van Restaurant Clouds, De Heerlyckheid, SOEPlesse, De Morgenstond, Spijs van Gijs, Bakker Vedder en Kookpunt/Marielle van Lieshout deden mee in een van de twee categorieën: restaurant gerecht of streetfood. De leerlingen van het Hub van Doornecollege hadden de schoolkeuken perfect voor elkaar en waren voortreffelijke begeleiders. Lees verder

BEROEPENWEDSTRIJD

Geplaatst op 22 maart 2018
 
Van 27 t/m 29 maart 2018 strijden vmbo leerlingen in Mierlo om de winst tijdens de regionale schilder-, timmer-, metsel-, en staatmakerwedstrijden 2018. Ook een aantal leerlingen van het Hub van Doornecollege doet mee. Met de wedstrijd willen ze het belang van vakmanschap onderstrepen. De leerlingen kunnen tijdens deze wedstrijd ‘proeven’ van het ambacht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken bij de wedstrijd tussen 18.00-21.00 uur aan de Goorsedijk 6 in Mierlo.

VOORLOPIGE SECTORKEUZE

Geplaatst op 9 maart 2018
 

In het eerste leerjaar en in de eerste helft van het tweede leerjaar volgen de leerlingen wekelijks lessen LOB (loopbaanoriëntatie). Door middel van praktische opdrachten maken ze kennis met de 4 sectoren (Groen, Economie, Zorg & Welzijn en Techniek). Het doel hiervan is dat ze een bewuste keuze voor een sector kunnen maken. Onlangs hebben de 2e klas leerlingen een voorlopige keuze gemaakt.

- 85 leerlingen hebben als eerste keuze Techniek (vorig jaar 59), waarvan 18 leerlingen hebben gekozen voor BWI (Bouw, Wonen en Interieur), 34 voor PIE (Produceren, Installeren en Energie) en 33 voor MT (Mobiliteit en Transport).
- 20 leerlingen (vorig jaar 21) kozen in de sector Economie profiel HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) in de groene sector kozen 36 leerlingen (vorig jaar 32) voor het profiel N&O (Natuur en Ondernemen)
- 61 leerlingen (vorig jaar 62) kozen voor het profiel ZW (Zorg en Welzijn)
Ze volgen hun praktijklessen in het gekozen profiel. In april moet een definitieve keuze gemaakt worden.


TECH EVENT

Geplaatst op 19 februari 2018
 

De komende maanden vindt bij 21 verschillende bedrijven in de regio het Tech Event plaats. Leerlingen uit leerjaar 2, 3 en 4 zijn, met hun ouders, van harte welkom om te ontdekken en beleven wat (metaal)techniek inhoudt. Bezoekers krijgen een korte presentatie en een rondleiding en gaan vervolgens zelf aan de slag binnen het bedrijf. De deelnemende bedrijven zijn aangesloten zijn bij het Brainport Industries College. Leerlingen kunnen zich online aanmelden voor 1 of meerdere Tech Events.


Alle berichten weergeven