Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

GOEDE DOELEN GESELECTEERD

Geplaatst op 1 februari 2019
 
In de zomer van 2019 staat de vijfde editie van het Hub’s Summer Festival gepland. Dit is een jaarlijks festival georganiseerd door leerlingen van het Hub van Doornecollege, met als doelstelling om geld in te zamelen voor een goed doel. Enkele weken geleden deed het Hub van Doornecollege een oproep voor de goede doelen actie 2019. Ruim 20 stichtingen hebben zich gemeld. De school is enorm verrast door de vele aanmeldingen en ook door de ongekend mooie initiatieven die in onze omgeving ontplooid worden. 
Lees verder

BEROEPENMARKT GOED BEZOCHT

Geplaatst op 18 januari 2019
 
Ruim 1500 leerlingen en ouders hebben donderdag 17 januari jl. de scholen- en beroepenmarkt bezocht op het Hub van Doornecollege. Meer dan 150 voorlichters van o.a. diverse MBO-opleidingen waren aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben. Leerlingen van leerjaar 2, 3 en 4 van het Alfrink- en het Hub van Doornecollege en hun ouders hebben veel vragen aan voorlichters en opleidingsfunctionarissen kunnen stellen. Kortom, een geslaagde avond.


BEROEPENMARKT

Geplaatst op 14 januari 2019
 
Op donderdagavond 17 januari 2019 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. Voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.30 uur. Parkeren kan bij: sporthal De Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14), of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11). Klik hier voor de uitnodiging.

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 21 december 2018
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor noodgevallen klik hier. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


HUB VAN DOORNECOLLEGE ZOEKT GOED DOEL!

Geplaatst op 17 december 2018
 
In de zomer van 2019 staat de vijfde editie van het Hub’s Summer Festival gepland. Dit is een jaarlijks festival georganiseerd door leerlingen van het Hub van Doornecollege, met als doelstelling om geld in te zamelen voor een goed doel. Het Hub van Doornecollege is daarom op zoek naar een stichting die wel een extraatje kan gebruiken. Het moet een stichting zijn die hoofdzakelijk met vrijwilligers werkt en die de schenking inzet voor kinderen, onderwijs of educatie. Het mogen stichtingen zijn die lokaal actief zijn, maar ook bijvoorbeeld op internationaal gebied hun bijdrage leveren aan een betere leefwereld voor kinderen. Ken je zo’n stichting, stuur dan uiterlijk 6 januari a.s. een mail met motivatie naar hc@ivo-deurne.nl.


EERSTE EN TWEEDE LESUUR VRIJ

Geplaatst op 5 december 2018
 
Vanwege Sinterklaas zijn onze leerlingen op donderdag 6 december het eerste en tweede lesuur vrij. Vanaf 10.00 uur zijn de scholen weer telefonisch bereikbaar.

PROJECT ‘MAAK ’T IN DE TECHNIEK!’

Geplaatst op 9 november 2018
 

Op 8 november 2018 kreeg het Hub van Doornecollege bezoek van  leerlingen van basisschool De Bakelaar uit Bakel. Het project is bedoeld om het werken in de techniek meer bekendheid te geven bij kinderen.  De leerlingen bezochten eerst enkele bedrijven uit de omgeving waaronder Knapen Trailer, VKV Kunststof Verspaning, Riton Luchtkanalen, PMC Staalbouw en Manders Autobedrijf. Bij deze bedrijven kregen ze een interessante rondleiding. Na een lunch op het Hub van Doornecollege gingen de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een heuse (miniatuur-) vrachtwagen! Er werd met enorm veel enthousiasme gewerkt door deze nieuwe techniektoppers! Nadat alle vrachtwagens klaar waren kregen ze een rondleiding door de school.


THEMAWEEK

Geplaatst op 5 november 2018
 

Het Hub staat in week 44 volledig in het teken van de Themaweek. Het doel van deze themaweek is dat we met onze leerlingen rondom het thema “Relaties “zaken bespreekbaar maken. Daarbij gebruiken we verschillende werkvormen zodat we ook werken aan de ontwikkeling van competenties zoals “samenwerken”, “plannen en organiseren” en “presenteren”. Een geweldige week waarin natuurlijk ook ruimte is voor ontspanning. De leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien. Trots!


FIETSENCONTROLE

Geplaatst op 30 oktober 2018
 
In de week van 5 november 2018 wordt door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Deurne, weer de jaarlijkse fietsenkeuring op onze deelscholen uitgevoerd. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Klik hier voor meer informatie.

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 22 oktober 2018
 
Op 12, 14, 19 en 22 november 2018 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2018 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

Alle berichten weergeven