Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
De Sprong - Nieuws

SPORTDAG

Geplaatst op 15 mei 2018
 
9 mei 2018 stond de jaarlijkse sportdag van De Sprong op het programma. De weergoden waren ons goed gezind. Door het goede weer is er dit schooljaar gekozen voor meerdere wateronderdelen. De leerlingen hebben zich lekker in het zweet gewerkt en hebben zich goed vermaakt. Het was een geslaagde dag! Klik hier voor een sfeerimpressie.

GOUDEN SCHOOLKANTINESCHAAL

Geplaatst op 17 april 2018
 

Op dinsdag 17 april jl. ontvingen alle deelscholen van IVO-Deurne een gouden schoolkantineschaal uit handen van schoolkantinebrigadier Linda Hoebink van het Voedingscentrum. Bij IVO-Deurne staat ‘de gezonde en vitale school’ hoog in het vaandel. De uitreiking van de schalen is in dat kader een mooie opsteker.

Lees verder

KANSEN OP DE ARBEIDSMARKT

Geplaatst op 10 april 2018
 

Vanaf eind leerjaar 3 tot het einde van hun schoolloopbaan lopen leerlingen van De Sprong drie dagen per week stage. Om de kansen voor de leerlingen op de arbeidsmarkt nog meer te vergroten, wordt de leerlingen van leerjaar 3 en 4 steeds meer mogelijkheden geboden om op school een branchegerichte training te volgen. Een voorbeeld van een mooie samenwerking met het bedrijfsleven, is de Basisopleiding Algemene Schoonmaak. De Sprong heeft al jaren een goede relatie met het Deurnese bedrijf Variant (schoonmaakservice, glaswasservice en facilityservice). 

Lees verder

BEDRIJFSBEZOEK DIERENHOTEL DEURNE

Geplaatst op 4 april 2018
 
28 maart 2018 zijn Koen, Joyce, Jeylon, Ilco, Sarah en Michiel van de tweede klas van De Sprong naar het Dierenhotel geweest voor een bedrijfsbezoek. De leerlingen hebben een rondleiding gekregen in het dierenpension. Ze hebben de speelweide gezien voor de honden en katten. Ook hebben ze een kijkje mogen nemen in de hokken van de dieren. Het verzorgen van de dieren en het schoonmaken van de hokken zijn de voornaamste taken op het moment dat de leerlingen hier in stage gaan. Het was een leerzame ochtend!

INVULLING VRIJE TIJD

Geplaatst op 3 april 2018
 
Sinds een aantal weken zijn we met de leerlingen uit leerjaar 1 en 2 gestart met een pilot ‘vrijetijdsbesteding’. Dit in het kader van onze 4 speerpunten: wonen, werken, vrijetijdsbesteding en goed burgerschap. Leerlingen hebben vooraf kunnen kiezen uit 4 verschillende workshops: Uiterlijke verzorging, freerunning, koken en teamsport. Doel is om leerlingen op een andere en vooral vrijere manier te laten kennismaken met verschillende vormen van vrijetijdsbesteding.

EI UITGEBROED

Geplaatst op 30 maart 2018
 
Ook op deelschool De Sprong is de lente begonnen; deze week is het eerste ei uitgebroed door één van de kippen. Vrolijk Pasen!

RUIM € 1.000,= VOOR BUURTKAMERS IN DEURNE

Geplaatst op 29 maart 2018
 

Op dinsdag 20 maart 2018 zijn op De Sprong twee cheques, elk ter waarde van € 506,64, overhandigd aan vertegenwoordigers van de buurtkamers in Deurne. Door de goede inzet van leerlingen, ouders en het team van De Sprong tijdens de kerstmarkt op 19 december jl., is het mooie bedrag van € 1013,28 ingezameld voor het goede doel: de buurtkamers in Deurne. In de buurtkamers, die gevestigd zijn in het Hofke van Marijke en in zorgcentrum De Nieuwenhof, kunnen ouderen onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig met elkaar kletsen of een spelletje spelen. Het bedrag zal besteed worden aan activiteiten voor de ouderen. Het was fijn om te zien en te horen dat het geld goed van pas gaat komen!


PAASHAANTJES BAKKEN

Geplaatst op 28 maart 2018
 
Het is inmiddels een traditie: in de week voor Palmpasen komen de leerlingen van groep 4 van basisschool ”d’n Bogerd” paashaantjes bakken op De Sprong. Deze keer werden ze hierbij geholpen door onze leerlingen: Monique, Denise, Joyce, Dena en Jeylon. Met veel enthousiasme werden er hele mooie haantjes gevormd en daarna in de oven afgebakken.

KIJKJE BIJ VLEVEKA

Geplaatst op 1 maart 2018
 

22 februari 2018 zijn de tweede jaars naar Vleveka geweest voor een bedrijfsbezoek. Tijdens de rondleiding hebben de leerlingen een kijkje mogen nemen in het grote magazijn. Ook hebben ze informatie gekregen over inpakken en verzenden van producten. Tevens kwam het inwikkelen van dozen in plastic en het inladen van de vrachtwagens aan bod. De leerlingen hebben er veel van opgestoken!


BEDRIJFSBEZOEK

Geplaatst op 1 maart 2018
 
21 februari 2018 zijn Jan, Michiel en Koen uit de tweede klas naar vee- en kalverenhandel Munsters geweest. Ze gingen dit bedrijf bezoeken omdat dit mogelijk een stageadres gaat worden. Tijdens de rondleiding hebben de leerlingen een kijkje mogen nemen in de stallen. Ook hebben ze informatie gekregen over het opgroeien en het voeden van de kalveren. Verder kwam ook het schoonmaken van de stallen aan bod. De leerlingen hebben allerlei vragen kunnen stellen over de werkzaamheden binnen het bedrijf. Het was een leerzame ochtend.

Alle berichten weergeven