Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
De Sprong - Nieuws

EINDEXAMENS VAN START: SUCCES!

Geplaatst op 15 mei 2017
 
Een aantal leerlingen van De Sprong neemt op dinsdag 16 en donderdag 18 mei a.s. deel aan de IVIO-examens.
Allemaal heel veel succes toegewenst!!

GESLAAGD VOOR LASEXAMEN

Geplaatst op 9 mei 2017
 
20 april 2017 is het MAG-lasexamen op De Sprong geweest. MAG-lassen is beter bekend onder de naam CO2-lassen. Vier leerlingen hebben de afgelopen maanden naar dit examen toegewerkt. Alle vier zijn ze geslaagd voor het praktijkexamen. In de meivakantie kwam de uitslag van het theorie-examen, ook dat is door alle kandidaten behaald. We kijken samen terug op een leerzame periode met een grandioos resultaat. Tim, Lowieke, Daan en Daan: van harte gefeliciteerd!

MEIVAKANTIE!

Geplaatst op 21 april 2017
 
De leerlingen van onze Instelling hebben vrij van maandag 24 april 2017 tot en met vrijdag 5 mei 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de meivakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl.  Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord.

UITDELEN SCHOOLFRUIT VERLENGD

Geplaatst op 13 april 2017
 
Dit schooljaar is aan alle 1e en 2e jaars leerlingen van alle deelscholen van IVO-Deurne 20 weken lang 3 porties schoolfruit per week uitgedeeld. Het geleverde schoolfruit is een initiatief van de Europese Unie. Deze week zou het de laatste week zijn dat dit fruit geleverd wordt. IVO-Deurne vindt het belangrijk dat de leerlingen gezond zijn en wil op meerdere manieren investeren in de gezondheid van de leerlingen. Daarom zorgen wij zelf dat er tot het einde van het schooljaar nog 1x per week fruit aan de leerlingen wordt verstrekt. Het schoolfruit is door de leerlingen positief ontvangen. Lees verder

HAANTJES BAKKEN

Geplaatst op 10 april 2017
 
4 april 2017 zijn 30 leerlingen van basisschool D’n Bogerd naar De Sprong gekomen om broodhaantjes te bakken voor Palmpasen. Dit hebben ze samen met de leerlingen van De Sprong gedaan, die het geheel hebben begeleid. Voor beide partijen was dit een groot succes.Lees verder

TUIN VERNIEUWD

Geplaatst op 7 april 2017
 
Afgelopen jaar is op De Sprong een nieuwe veldschuur gebouwd. Hierin wordt de berging en een leslokaal voor het vak Groen, een opslagruimte, een zithoek voor leerlingen en een overdekte fietsenstalling gerealiseerd. Daarnaast hebben we een mooie nieuwe pannakooi gekregen, waar onze leerlingen met veel plezier in voetballen. De oude schooltuin heeft een nieuw hekwerk gekregen. In de tuin wordt nu keihard gewerkt door alle leerlingen om deze weer plantklaar te krijgen voor het nieuwe seizoen. Nieuwe paadjes worden uitgegraven, gevuld met zand en opnieuw bestraat. Groentebedden worden gespit, geëgaliseerd en de eerste aardbeien zitten al in de grond. Er komt een kippenren met een mooi hok voor de kippen die nu nog in de broedmachine liggen als ei. Er is plaats voor een mooie bloementuin en voor volgend jaar: tuintjes voor de leerlingen.

STORING IN MAGISTER APP

Geplaatst op 4 april 2017
 

Op dit moment is er een storing in de Magister App, waardoor in de app niet de juiste agenda te zien is. Leerlingen en ouders dienen daarom de webversie van Magister te raadplegen voor de actuele agenda. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem. Zodra de agenda in de app weer beschikbaar is stellen we jullie op de hoogte. In de Google playstore en de iOs appstore is per direct een nieuwe versie van de Magister-app beschikbaar.

 


 


ALS BELONING JUMPEN

Geplaatst op 17 maart 2017
 

De leerlingen die mee hebben geholpen bij de kerstmarkt van De Sprong, mochten 13 maart 2017 gaan jumpen bij Jumpsquare in Deurne. Dit viel goed in de smaak. Ze hebben een mooie, intensieve ochtend gehad.


INTEGRATIEKLAS OP EXCURSIE

Geplaatst op 7 februari 2017
 
24 januari 2017 zijn de leerlingen uit de integratieklas op excursie geweest naar Riool- en Waterzuivering Waterschap Aa en Maas in Aarle-Rixtel. Dit naar aanleiding van wat ze in de les hebben geleerd. In de lessen werd aandacht besteed aan het ontstaan van het riool. Op de excursie kregen de leerlingen een presentatie over het  zuiveren van water, het belang hiervan en wat er met water moet gebeuren voor het weer terug de natuur in mag. Vervolgens kregen ze een rondleiding door het bedrijf. Iedereen was onder de indruk van de grote installaties die nodig zijn om het water te zuiveren. “Het was een leerzame ochtend”, aldus mevrouw Nguyen, docent van De Sprong.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

Alle berichten weergeven