Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
De Sprong - Nieuws

GASTLES MUZIEK OP HET PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 18 januari 2018
 
Op 16 januari 2018 zijn de leerlingen van de integratieklas van De Sprong voor een muziekles op bezoek geweest bij het Peellandcollege. Verslag van leerling: “In de muziekles luisterden we naar het liedje My way van Calvin Harris en daarna mochten we het meezingen. Daarna gingen we aan de slag met de bongo’s en djembés om een ritme te oefenen. Vervolgens mochten we nog een gedeelte van het liedje op het keyboard oefenen. Als afsluiting hebben we alles wat we geleerd hadden met z’n allen met veel enthousiasme nog een aantal keren gespeeld en gezongen. Al met al een zeer geslaagde gastles, die prima verzorgd was.”

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 22 december 2017
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 25 december 2017 tot en met vrijdag 5 januari 2018. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres der@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Amber, Annie, Sendy en Sjoerd uit leerjaar 2 van het Hub van Doornecollege.


KERSTMARKT DRUK EN GEZELLIG

Geplaatst op 22 december 2017
 
De jaarlijkse kerstmarkt van De Sprong, die plaats vond op dinsdagavond 19 december 2017 was een groot succes, met heel veel bezoekers. Er werden allerlei door de leerlingen gemaakte kerstdecoraties en lekkernijen verkocht en er waren spectaculaire optredens van percussiegroep u’Mtata en jongleergroep Hebbes. De opbrengst gaat dit jaar naar de buurtkamer in het ‘Hofke van Marijke’ en naar de buurtkamer van de ‘De Nieuwenhof’. Het eindbedrag wordt snel bekend gemaakt.

KERSTMARKT

Geplaatst op 18 december 2017
 
Dinsdag 19 december 2017 houdt De Sprong van 19.00 tot 21.00 uur weer haar jaarlijkse kerstmarkt. De leerlingen zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. In de praktijklessen maken de leerlingen allerlei kerstdecoraties die te koop aangeboden worden, o.a. bloemstukken, kerststandaards, kaarten enz. Binnenkort starten ze in de keuken met het bakken van allerlei lekkers zoals koekjes en wafels. Ook dit jaar is er een kraam met tweedehands kerstspullen en een loterij met mooie prijzen. De opbrengst gaat naar de buurtkamer in het ‘Hofke van Marijke’ en naar de buurtkamer van de ‘De Nieuwenhof’.

VOORSTELLING OVER BART MELIEF

Geplaatst op 14 december 2017
 

Alle leerlingen van De Sprong  bezochten dinsdag 12 december 2017 bij Zalen Van Bussel de voorstelling 'Klappen voor Bart'. Bart Melief vertelde tijdens de voorstelling over zichzelf; hoe hij vroeger gepest werd omdat hij 'anders' was en wat dit met hem heeft gedaan. Zoe en Lotte vertellen hoe zij de voorstelling hebben ervaren. Kijk onder de 'lees verder' voor hun verhaal.

Lees verder

EERSTE EN TWEEDE LESUUR VRIJ

Geplaatst op 5 december 2017
 
Vanwege Sinterklaas zijn onze leerlingen op woensdag 6 december het eerste en het tweede lesuur vrij. Vanaf 10.00 uur zijn wij weer telefonisch bereikbaar.

PAARSE VRIJDAG

Geplaatst op 5 december 2017
 

Op vrijdag 8 december a.s. wordt op onze vier deelscholen aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Tijdens de les wordt er deze week extra aandacht besteed aan het onderwerp seksuele diversiteit.

Lees verder

OPKNAPPEN BINNENTUIN

Geplaatst op 28 november 2017
 
In november mocht een groepje leerlingen uit leerjaar 3 en 4 in Zorgcentrum Rivierenhof te Helmond een binnentuin opknappen als stageproject voor afdeling ‘groen’.
Kevin, Erik, Gijs en Thijs hebben hier een verslagje over geschreven: “We zijn naar Zorgcentrum Rivierenhof in Helmond  geweest om daar de binnentuin te renoveren. Wij moesten het bedrijf ‘Bloei’  helpen. Eerst moesten de oude planten eruit gehaald worden, daarna de nieuwe erin. Er moesten ook planten verzet worden. Daarna overal nieuw schors gestort.Lees verder

PROLYMPICS

Geplaatst op 27 november 2017
 

De leerlingen uit leerjaar 1 en 2 mochten op 9 november 2017 naar de PrOlympics in Veldhoven. Dit is een jaarlijks terugkomend project van Stichting Samen Sportief. Deze sportdag is georganiseerd voor kinderen in het praktijkonderwijs. Mike en Ties, leerlingen uit leerjaar 3 mochten de leerlingen begeleiden deze dag. Zij hebben hier een verslagje over geschreven: “De 1e en 2e jaars gingen 9 november samen met Mike en Ties met de bus naar Veldhoven. Iedereen mocht een sport kiezen die hij of zij wilde gaan doen die dag. Je kon kiezen uit: voetbal, tennis, hockey, kickboksen, en dance.

Lees verder

INFORMATIEAVONDEN GROEP 8

Geplaatst op 23 november 2017
 
Op 14, 16, 20 en 22 november 2017 vonden onze algemene informatieavonden plaats. We mochten veel basisschoolleerlingen uit groep 8 en hun ouders ontvangen. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege,  was er voor onze gasten algemene uitleg en bekeken ze filmpjes over onze deelscholen. Daarna volgden de enthousiaste groep 8-ers een proefles op de gekozen deelschool, terwijl hun ouders verdere informatie kregen. De avonden waren druk bezocht.

Alle berichten weergeven