Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
De Sprong - Nieuws

OVERHANDIGING CHEQUE AAN ORO

Geplaatst op 14 februari 2019
 
Dinsdag 12 februari 2019 was mevrouw Van de Boomen van ORO aanwezig op De Sprong. Uit handen van “kerstman” Martijn Munsters nam zij een cheque van €900,- in ontvangst. Deze cheque wordt ingezet om materialen (waaronder een draaimolen) te huren voor de jaarlijks terugkerende  kermis voor cliënten van ORO. Het geld werd door de leerlingen van De Sprong verdiend op de jaarlijkse kerstmarkt van de school.

OPENING EXPOSITIE

Geplaatst op 28 januari 2019
 
De leerlingen van zowel de schakelklas als de integratieklas hebben de afgelopen werken hard gewerkt aan hun eigen kunstwerk. 8 februari 2019 was de opening van de kunstexpositie in het gemeentehuis van Deurne. Voor de leerlingen van de integratieklas en schakelklas was dit een groot succes. Nadat verschillende mensen een woordje hadden gehouden werd door 2 leerlingen de expositie officieel geopend. Familie, vrienden en collega's waren aanwezig om dit met de leerlingen te vieren en hun kunstwerken te bekijken. De schilderijen zijn de komende weken nog te bewonderen in het gemeentehuis. Klik hier voor een sfeerimpressie. Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 21 december 2018
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor noodgevallen klik hier. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


GEZELLIGE DRUKTE BIJ KERSTMARKT

Geplaatst op 20 december 2018
 
De jaarlijkse kerstmarkt van De Sprong, die plaats vond op dinsdagavond 18 december 2018, was een succes. Er waren veel bezoekers . Allerlei door de leerlingen gemaakte kerstdecoraties en lekkernijen werden verkocht en er waren spectaculaire optredens van percussiegroep u’Mtata. De opbrengst wordt dit jaar besteed aan vrijetijdsactiviteiten voor bewoners van Het Rijtven. Het eindbedrag wordt snel bekend gemaakt. Klik hier voor een sfeerimpressie


KERSTMARKT

Geplaatst op 7 december 2018
 
Dinsdag 18 december 2018 houdt De Sprong van 19.00-21.00 uur weer haar jaarlijkse kerstmarkt. De leerlingen zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. In de praktijklessen maken de leerlingen allerlei kerstdecoraties en knutselwerken die te koop worden aangeboden. Binnenkort starten ze in de keuken met het bakken van allerlei lekkers zoals koek en wafels. Ook dit jaar is er een kraam met tweedehands kerstspullen. Daarnaast is er deze avond een producten- en dienstenveilig (klik hier voor de lijst) en een rad van fortuin. De opbrengst gaat naar vrijetijdsactiviteiten voor bewoners van Het Rijtven.

EERSTE EN TWEEDE LESUUR VRIJ

Geplaatst op 5 december 2018
 
Vanwege Sinterklaas zijn onze leerlingen op donderdag 6 december het eerste en tweede lesuur vrij. Vanaf 10.00 uur zijn de scholen weer telefonisch bereikbaar.

TWEEDE PLAATS ONDERWIJSPRIJS!

Geplaatst op 30 november 2018
 
Op donderdag 29 november werd de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Noord-Brabant uitgereikt. De leerlingen en team van De Sprong sleepten de tweede prijs in de wacht! Bovendien mochten ze de presentatieprijs in ontvangst nemen. De leerlingen van de integratieklas hebben een vlog gemaakt over hun dag op school. Kijk hier de vlog.
Lees verder

PROJECT ‘JIJ BENT DE KUNSTENAAR’

Geplaatst op 29 november 2018
 
Een groep leerlingen van de schakelklas heeft de afgelopen weken gewerkt aan hun eigen kunstwerk, onder begeleiding van een kunstenaar. Het project is voor leerlingen een groot succes omdat ze hun creativiteit konden laten zien. Een leerling vertelde: “Je kan geen fouten maken, behalve als je niets doet”. Een ander gaf aan zijn gevoel kwijt te kunnen tijdens het schilderen. Later dit schooljaar zullen de kunstwerken worden geëxposeerd in het gemeentehuis van Deurne.

PROLYMPICS

Geplaatst op 28 november 2018
 

Op 8 november 2018 zijn we met een groep leerlingen naar de PrOlympics in Veldhoven geweest. Dit sportevenement, specifiek voor praktijkschoolleerlingen, kent een winter- en zomereditie. In deze wintereditie hebben de leerlingen zich flink in het zweet gewerkt met zaalvoetbal, zaalhockey, kickboksen, tennis, bootcamp, dans en drumtastic. Naast de actieve deelname hebben twee leerlingen een stagetraject gelopen en ondersteuning geboden in de catering en geholpen als assistent – trainer. We vielen met De Sprong ook in de prijzen, middels de sportiefste foto op Instagram. Naast een bluetooth set voor het hardlopen, ontvingen we ook een fitness pakket voor op school.

 


FIETSENCONTROLE

Geplaatst op 30 oktober 2018
 
In de week van 5 november 2018 wordt door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Deurne, weer de jaarlijkse fietsenkeuring op onze deelscholen uitgevoerd. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Klik hier voor meer informatie.

Alle berichten weergeven