Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
De Sprong - Nieuws

PROFICIAT AAN ALLE SCHOOLVERLATERS!

Geplaatst op 2 juli 2018
 
Op De Sprong gaan 18 leerlingen de school verlaten met een mooi getuigschrift op zak! Wat een mooie prestatie. Van harte proficiat allemaal. Klik hier voor de namen van alle schoolverlaters.

HUB VAN DOORNEPRIJS 2018 UITGEREIKT!

Geplaatst op 28 juni 2018
 

Op dinsdag 26 juni 2018 is er op De Sprong afscheid genomen van alle schoolverlaters. Tijdens deze feestelijke middag werden ook de genomineerden van de Hub van Doorneprijs 2018 in het zonnetje gezet. Leerlingen die tijdens hun schoolloopbaan, naast goede schoolprestaties, een bijzondere prestatie hebben neergezet komen voor nominatie in aanmerking. Genomineerd waren: Thijs Jacobs, Lotte Peeters en Ashley Seelen. Thijs Jacobs is uitgeroepen als winnaar van de Hub van Doorneprijs 2018 op De Sprong. Van harte proficiat!

Lees verder

TROTS OP KUNSTWERKEN BIJ EXPOSITIE

Geplaatst op 26 juni 2018
 

Vrijdag 22 juni 2018 is de expositie 'Jij bent de kunstenaar' in het gemeentehuis van Deurne geopend. De expositie werd geopend door wethouder Marius Biemans, die samen met de leerlingen een speciaal doek onthulde. Ook kwamen de leerlingen aan het woord. Ze vertelden opgetogen aan de aanwezigen over het proces om te komen tot een eigen kunstwerk. Ze waren zichtbaar trots op de mooie resultaten.
De aanwezigen konden vervolgens, onder het genot van een hapje, gemaakt door de leerlingen zelf, en een drankje een kijkje nemen bij de expositie. De expositie is tot 2 juli te bezoeken.

 

Lees verder

EXPOSITIE DE SPRONG-KUNSTENAARS

Geplaatst op 19 juni 2018
 
De leerlingen van de schakelklas leerjaar 1 hebben onder leiding van kunstenares Karin Toma gewerkt aan het project "Jij bent de kunstenaar". Tijdens de lessen hebben de leerlingen gewerkt met verschillende materialen en technieken. Ze hebben gebruik gemaakt van zand, structuurpasta en stempels; een ontdekkingstocht op schildersdoek. De werkstukken zijn te zien tijdens de expositie in het gemeentehuis. De opening is vrijdag 22 juni a.s. om 15.00 uur. De uitnodigingen daarvoor zijn door de leerlingen zelf gemaakt. Ook verzorgen ze tijdens de opening de hapjes. De expositie is te zien tot 2 juli a.s.

OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 12 juni 2018
 

Vrijdag 8 juni 2018 hebben ongeveer 80 leerlingen van IVO-Deurne deelgenomen aan The School Final van Olympic Moves. Deze Nederlandse kampioenschappen werden gehouden op het (top)sportcomplex van Papendal. De leerlingen hebben deelgenomen aan: streetball, volleybal, veldloop, jumpen en streetdance. Aan deze schoolfinals nemen de beste leerlingen in het land deel. Het niveau lag erg hoog. De deelnemers van Alfrinkcollege, De Sprong, Hub van Doornecollege en Peellandcollege hebben zelfs bij een aantal onderdelen een podiumplek weten te bemachtigen.

Lees verder

PROLYMPICS

Geplaatst op 12 juni 2018
 

Op 7 juni jl. hebben we met negentien leerlingen deelgenomen aan de PrOlympics te Eindhoven. Dit sportevenement, specifiek voor praktijkschoolleerlingen, kent een winter – en zomereditie. In deze zomereditie was er plek ingeruimd voor sporten zoals voetbal, hockey, tennis, rugby, freerunning, klimmen en dans. De leerlingen kregen vaardigheden aangeboden en sloten ‘de training’ af met een partijspel. De leerlingen hebben zich goed vermaakt en lekker in het zweet gewerkt. Het was een fantastische dag!


GEWONNEN SCHOOLFEEST

Geplaatst op 28 mei 2018
 

De leerlingen van klas 1,2 en 3 zijn naar het gewonnen schoolfeest in Madame Tussaud geweest op 22 mei 2018. De reis en aankomst met de bus in Amsterdam was een ervaring op zich. De drukte, de tram, de culturen, oude gebouwen, de vele winkels en het aantal politie-agenten was overweldigend. Leerlingen hebben hun ogen uitgekeken. Eenmaal binnengekomen bij Madame Tussaud  gingen de deuren open en de eerste beroemdheden stonden klaar. Er was zoveel te doen! Justin Bieber trok bijzonder veel aandacht, vooral bij de meiden. Koning Willem Alexander en koningin Maxima hebben ons vriendelijk begroet en het Wilhelmus werd gezongen. De kamer van Anne Frank met in het raam de beroemde boom. Het zag er zo echt uit! Het aansluitende schoolfeest was gezellig en zeer geslaagd. De DJ draaide leuke muziek. Na gedanst, gegeten en gedronken te hebben waren we moe en voldaan en konden we op weg naar huis. Wat hebben we er van genoten.


SPORTDAG

Geplaatst op 15 mei 2018
 
9 mei 2018 stond de jaarlijkse sportdag van De Sprong op het programma. De weergoden waren ons goed gezind. Door het goede weer is er dit schooljaar gekozen voor meerdere wateronderdelen. De leerlingen hebben zich lekker in het zweet gewerkt en hebben zich goed vermaakt. Het was een geslaagde dag! Klik hier voor een sfeerimpressie.

GOUDEN SCHOOLKANTINESCHAAL

Geplaatst op 17 april 2018
 

Op dinsdag 17 april jl. ontvingen alle deelscholen van IVO-Deurne een gouden schoolkantineschaal uit handen van schoolkantinebrigadier Linda Hoebink van het Voedingscentrum. Bij IVO-Deurne staat ‘de gezonde en vitale school’ hoog in het vaandel. De uitreiking van de schalen is in dat kader een mooie opsteker.

Lees verder

KANSEN OP DE ARBEIDSMARKT

Geplaatst op 10 april 2018
 

Vanaf eind leerjaar 3 tot het einde van hun schoolloopbaan lopen leerlingen van De Sprong drie dagen per week stage. Om de kansen voor de leerlingen op de arbeidsmarkt nog meer te vergroten, wordt de leerlingen van leerjaar 3 en 4 steeds meer mogelijkheden geboden om op school een branchegerichte training te volgen. Een voorbeeld van een mooie samenwerking met het bedrijfsleven, is de Basisopleiding Algemene Schoonmaak. De Sprong heeft al jaren een goede relatie met het Deurnese bedrijf Variant (schoonmaakservice, glaswasservice en facilityservice). 

Lees verder

Alle berichten weergeven