Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Alfrinkcollege - Nieuws

TROPENROOSTER MAANDAG 29 MEI

Geplaatst op 29 mei 2017
 
Vanwege de te verwachten hitte vervallen vandaag, 29 mei, de lessen na het vijfde lesuur. LET WEL OP: de geplande rekentoets 3 Vmbo gaat gewoon door (lokaal is gekoeld).

DUTCH TECHNOLOGY WEEK

Geplaatst op 19 mei 2017
 
In het kader van de Dutch Technology Week zijn de leerlingen uit klas 3 voor het vak Dienstverlening en Producten naar ‘The Night of the Nerds’ geweest op 16 mei 2017. In het Klokgebouw in Eindhoven konden de leerlingen via allerlei praktische workshops aan de slag met techniek en ict. Zelf je muziek mixen, een hologram maken van jezelf, interactieve games spelen, games bouwen en meer te weten komen wat bedrijven als ASML, VDL en andere technische bedrijven precies in huis hebben. Het was een leuke middag waarbij de leerlingen hebben kunnen proeven aan de wereld van techniek en ict. Bekijk hier het filmpje.

OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 15 mei 2017
 

Op dinsdag 11 april 2017 hebben de voorrondes voor Olympic Moves voor de onderdelen veldvoetbal jongens en korfbal plaatsgevonden. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, waaraan ruim 300 middelbare scholen deelnemen. Olympic Moves wordt ieder jaar afgesloten met The School Final in en rondom het Olympisch Stadion.

Lees verder

EINDEXAMENS VAN START: SUCCES!

Geplaatst op 11 mei 2017
 

Vrijdag 12 mei 2017 start het Centraal Schriftelijk Eindexamen voor onze leerlingen Vmbo-tg op het Alfrinkcollege. Allemaal heel veel succes toegewenst!!


MEIVAKANTIE!

Geplaatst op 21 april 2017
 
De leerlingen van onze Instelling hebben vrij van maandag 24 april 2017 tot en met vrijdag 5 mei 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de meivakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl.  Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord.

LEERLINGEN BOUWEN MINIKARTS

Geplaatst op 20 april 2017
 

Leerlingen van klas 2D hebben  in het kader van het vak techniek de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van zes minikarts met een elektromotor. De ‘bouwpakketten’ zijn ontwikkeld en gemaakt door studenten van ROC Ter AA, afdeling techniek.  De leerlingen hebben iedere woensdagmiddag met de klas gewerkt aan de karts. De lessen waren thematisch opgebouwd (elektriciteit, aandrijving, snelheid etc.) en bestonden uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Natuurlijk was het hoogtepunt van het project het rijden met de minikarts op de parkeerplaats. Een mooie afsluiting van een bijzonder project. Met dank aan ROC Ter AA afdeling techniek en de enthousiaste docenten. Wat ons betreft volgend jaar weer!

Lees verder

UITDELEN SCHOOLFRUIT VERLENGD

Geplaatst op 13 april 2017
 
Dit schooljaar is aan alle 1e en 2e jaars leerlingen van alle deelscholen van IVO-Deurne 20 weken lang 3 porties schoolfruit per week uitgedeeld. Het geleverde schoolfruit is een initiatief van de Europese Unie. Deze week zou het de laatste week zijn dat dit fruit geleverd wordt. IVO-Deurne vindt het belangrijk dat de leerlingen gezond zijn en wil op meerdere manieren investeren in de gezondheid van de leerlingen. Daarom zorgen wij zelf dat er tot het einde van het schooljaar nog 1x per week fruit aan de leerlingen wordt verstrekt. Het schoolfruit is door de leerlingen positief ontvangen. Lees verder

STORING IN MAGISTER APP

Geplaatst op 4 april 2017
 
Op dit moment is er een storing in de Magister App, waardoor in de app niet de juiste agenda te zien is. Leerlingen en ouders dienen daarom de webversie van Magister te raadplegen voor de actuele agenda. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem. Zodra de agenda in de app weer beschikbaar is stellen we jullie op de hoogte.In de Google playstore en de iOs appstore is per direct een nieuwe versie van de Magister-app beschikbaar.


 

Lees verder

4E KLAS NAAR DEN HAAG

Geplaatst op 31 maart 2017
 

Voor het vak maatschappijleer zijn alle leerlingen van het 4e leerjaar op 22 maart 2017 naar Den Haag geweest om het Binnenhof en de Tweede Kamer te bezoeken. Ook werd de indrukwekkende Ridderzaal bekeken. Het was een leuke en informatieve dag.


SCHOOLFEEST IN METRO

Geplaatst op 30 maart 2017
 
23 maart 2017 was het jaarlijkse Alfrinkcollege schoolfeest in de Metro. Het was wederom een feestelijke avond met veel enthousiaste leerlingen en een dj die precies wist welke muziek op dit moment populair is. Volgend jaar weer! Klik hier voor een sfeerimpressie.

Alle berichten weergeven