Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Alfrinkcollege - Nieuws

ALFRINKCOLLEGE SUPERSCHOOL VOLGENS ELSEVIER

Geplaatst op 22 januari 2018
 
Het Alfrinkcollege behoort tot de beste scholen in Noord- Brabant. Waar slagen de meeste leerlingen met hoge cijfers voor het centraal examen? Welke scholen tellen weinig zittenblijvers? Voor de zestiende keer vergelijkt Elsevier alle scholen met vwo, havo en vmbo. Per schoolsoort is nagegaan waar leerlingen het beste presteren ten opzichte van andere scholen binnen dezelfde provincie op de site van Elsevier kunnen ouders en hun kinderen in groep 8 van de basisschool nagaan welke scholen in hun buurt de beste resultaten behalen. Dat is belangrijke informatie bij het kiezen van een geschikte school. Elsevier baseert zich in het onderzoek op de gegevens van de Onderwijsinspectie. Ook in 2017 behoorde het Alfrinkcollege tot de ‘Beste scholen’ in het onderzoek.

AED CURSUS

Geplaatst op 18 januari 2018
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediener AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken. De cursus is op 5 maart 2018 duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site van www.heartsaferegio.nl.

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 16 januari 2018
 
Op donderdagavond 25 januari 2018 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. Voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO.
Lees verder

IVO-DEURNE HANDBALTOERNOOI

Geplaatst op 8 januari 2018
 

Op vrijdag 29 december jl. vond in sporthal de Peelhorst in Deurne het jaarlijkse IVO-Deurne handbaltoernooi plaats. Van de 28 deelnemende teams waren er 3 teams van het Hub van Doornecollege, 3 teams van het Alfrinkcollege en 22 teams van het Peellandcollege. Mede dank zij de scheidsrechters Ankie, Janne, Lara, Luc, Max en Meri is het toernooi sportief en in een gezellige sfeer verlopen. Kijk voor de uitslagen onder ‘lees verder’.

Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 22 december 2017
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 25 december 2017 tot en met vrijdag 5 januari 2018. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres der@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Amber, Annie, Sendy en Sjoerd uit leerjaar 2 van het Hub van Doornecollege.


KERSTMARKT DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 22 december 2017
 
De jaarlijkse kerstmarkt van het Alfrinkcollege, die plaats vond op donderdagavond 21 december 2017, was weer een groot succes! Alle onderbouwleerlingen hebben hard gewerkt om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel van dit jaar: interactieve wandspellen voor de afdeling Kind & Jeugd van het Elkerliek Ziekenhuis. Er werden onder andere zelfgebakken lekkernijen, kerststukjes en andere artikelen verkocht. Het was een gezellige drukte en de sfeer was top. Het eindbedrag wordt snel bekend gemaakt.

SMAKELIJKE VERRASSING!

Geplaatst op 20 december 2017
 
Op 20 december werden alle leerlingen en medewerkers getrakteerd op lekkere oliebollen. Een smakelijke verrassing van de leerlingenraad!

KERSTMARKT

Geplaatst op 8 december 2017
 
Op donderdag 21 december 2017 vindt de traditionele kerstmarkt voor het goede doel plaats op het Alfrinkcollege. De markt duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De voorbereidingen binnen en buiten de lessen zijn al in volle gang. Tijdens de kerstmarkt verkopen de leerlingen uit leerjaar 1 en 2 zelfgemaakte producten en de leerlingen dagen bezoekers uit voor een leuke kerstactiviteit. De opbrengst van de kerstmarkt wordt dit jaar besteed aan interactieve wandspellen voor de afdeling Kind & Jeugd van het Elkerliek Ziekenhuis.

SINT EN PIETEN OP BEZOEK

Geplaatst op 7 december 2017
 
Ook dit jaar kwam op 5 december Sinterklaas met 2 pieten op bezoek bij het Alfrinkcollege. Er werd volop gezongen en gedanst op het podium en de slimmeriken deden mee aan een leuke quiz. Ter afsluiting kregen alle leerlingen een drankje en een chocoladeletter. Sinterklaas beloonde alle leerlingen en docenten met een ochtend uitslapen. Iedereen had woensdag 6 december lesuur 1 en 2 vrij. Het was weer een hele gezellige bijeenkomst.

EERSTE EN TWEEDE LESUUR VRIJ

Geplaatst op 5 december 2017
 
Vanwege Sinterklaas zijn onze leerlingen op woensdag 6 december het eerste en het tweede lesuur vrij. Vanaf 10.00 uur zijn wij weer telefonisch bereikbaar.

Alle berichten weergeven