Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Alfrinkcollege - Nieuws

OUDERAVOND LEERJAAR 1

Geplaatst op 19 september 2017
 
Op 21 september 2017 vindt de eerste ouderavond plaats voor de ouders van leerlingen in leerjaar 1. De brief is al eerder aan alle leerlingen toegezonden. U kunt de brief ook nalezen onder Actueel – Brieven en formulieren op deze webpagina of klik hier.

OUDERAVOND LEERJAAR 4

Geplaatst op 15 september 2017
 
Op 18 september 2017 vindt de eerste ouderavond plaats voor de ouders van leerlingen in leerjaar 4. De brief is al eerder aan alle leerlingen toegezonden. U kunt de brief ook nalezen onder Actueel – Brieven en formulieren op deze webpagina of klik hier.

TECHNIEKLES OP HET HUB VAN DOORNECOLLEGE

Geplaatst op 11 september 2017
 
Leerlingen uit klas 4D van het Alfrinkcollege zijn vorige week voor het eerst naar het Hub van Doornecollege geweest om in het komende half jaar de wereld van de techniek beter te leren kennen. Het programma startte met het voorstellen van de drie enthousiaste docenten: de heer Coopmans, de heer Van Heijster en de heer Van Gompel. Zij zullen de leerlingen van het Alfrinkcollege begeleiden bij hun oriëntatie op PIE (Producten, Installeren en Energie), BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en Mobiliteit en Transport. De leerlingen kregen  een rondleiding door de verschillende techniekruimtes. Zij konden niet wachten om aan de slag te gaan.

OUDERAVOND LEERJAAR 2

Geplaatst op 7 september 2017
 
Op 11 september 2017 vindt de eerste ouderavond plaats voor de ouders van leerlingen in leerjaar 2. De brief is al eerder aan alle leerlingen toegezonden. U kunt de brief ook nalezen onder Actueel – Brieven en formulieren op deze webpagina of klik hier.

INTRODUCTIEWEEK BRUGKLASSERS

Geplaatst op 4 september 2017
 

Vorige week stond bol van introductieactiviteiten. Ieder leerjaar had zijn eigen activiteiten die gericht waren op kennismaking met elkaar, de nieuwe vakken en het samen werken aan een goede sfeer. Vooral voor de brugklassers was alles natuurlijk nieuw. Voor hen was er een sportmiddag georganiseerd, ze gingen naar een klimbos in Weert, volgden minilessen en deden een gps-tocht. Een goed begin is gemaakt!

Lees verder

VEEL SUCCES!

Geplaatst op 28 augustus 2017
 

Het nieuwe schooljaar is van start. Veel leerlingen volgen deze week eerst het introductieprogramma, waarna volgende week voor hen de lessen beginnen. Andere leerlingen mogen direct al “in de boeken”. Iedereen een heel fijn en succesvol schooljaar toegewenst! Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen; we hopen dat jullie je snel thuis voelen!
 


WEGENS VAKANTIE GESLOTEN

Geplaatst op 18 juli 2017
 
De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 19 juli tot en met dinsdag 22 augustus 2017. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten. In noodgevallen kunt u ons via mailadres rom@ivo-deurne.nl bereiken. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

HUB VAN DOORNEPRIJS 2017 UITGEREIKT!

Geplaatst op 10 juli 2017
 

Op maandag 3 juli 2017 hebben alle geslaagden op het Alfrinkcollege hun diploma in ontvangst mogen nemen. Tijdens deze feestelijke avond werden ook de genomineerden voor de Hub van Doorneprijs 2017 in het zonnetje gezet. Leerlingen die tijdens hun schoolloopbaan, naast goede schoolprestaties, een bijzondere prestatie hebben neergezet komen voor nominatie in aanmerking. Genomineerd waren: Marijke Beijers, Rens Pieterse en Selena Wijdh. Klik hier voor de foto's diploma-uitreiking 3 juli 2017 en klik hier voor de foto's diploma-uitreiking 4 juli 2017.

Lees verder

PROJECT ‘ZIN IN!’ EN GLOBALAND

Geplaatst op 6 juli 2017
 
De leerlingen van leerjaar 2 werken in week 27 aan het levensbeschouwing project ‘Zin in!’ en het Globaland-project, een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld. Het project ‘Zin in!  is een zelf ontwikkeld programma met de thema’s: ‘Wederzijds respect’, ‘Zo gaan we met elkaar om!’ en ‘Ethiek + Filosofie’. Het project Globaland heeft als doel de scholieren van de onderbouw bewust te maken van armoede en onrecht in de wereld. De situatie in Globaland is problematisch. De leerlingen worden aan het denken gezet over deze problemen en hoe het in Nederland geregeld is. Zo vormen ze hier een eigen mening over. De opdracht is om in 5 spelrondes de situatie in hun land te verbeteren.

PROFICIAT VOOR ALLE GESLAAGDEN!

Geplaatst op 3 juli 2017
 
De vlag mag uit! Op het Alfrinkcollege is 92% van de leerlingen in de theoretische leerweg geslaagd. Bij de gemengde leerweg heeft 95% het diploma behaald. 1 Leerling heeft zelfs een cum laude-diploma behaald. Van harte proficiat allemaal.
Klik hier voor de namen van alle geslaagden.

Alle berichten weergeven