Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Alfrinkcollege - Nieuws

EINDEXAMENS VAN START: SUCCES!

Geplaatst op 14 mei 2018
 
Maandag 14 mei 2018 start het Centraal Schriftelijk Eindexamen voor onze leerlingen Vmbo-tg op het Alfrinkcollege. Allemaal heel veel succes toegewenst!!

BESCHILDERDE BANKJES GEPLAATST

Geplaatst op 19 april 2018
 
Tijdens projectweek 2 zijn op het schoolplein van het Alfrinkcollege  twee bankjes geplaatst. Deze bankjes zijn gemaakt en geschonken door Knapen Trailers Deurne. Vier creatieve, derdejaars leerlingen hebben een ontwerp bedacht en de bankjes beschilderd. Een verfraaiing van het schoolplein en uitbreiding van het zitcomfort in de pauzes. Knapen Trailers en leerlingen bedankt.

GOUDEN SCHOOLKANTINESCHAAL

Geplaatst op 17 april 2018
 

Op dinsdag 17 april jl. ontvingen alle deelscholen van IVO-Deurne een gouden schoolkantineschaal uit handen van schoolkantinebrigadier Linda Hoebink van het Voedingscentrum. Bij IVO-Deurne staat ‘de gezonde en vitale school’ hoog in het vaandel. De uitreiking van de schalen is in dat kader een mooie opsteker.

Lees verder

PROJECTWEEK 2

Geplaatst op 11 april 2018
 

In week 14 vond de tweede projectweek plaats op het Alfrinkcollege. In leerjaar 1 en 2 zijn cito’s afgenomen en hebben leerlingen het verzorging/levensbeschouwingsprogramma gevolgd. In leerjaar 3 zijn leerlingen bezig geweest met LO, cv maken, kwaliteitenspel, koken en loopbaanoriëntatie (LOB). Op het gebied van LOB waren er gastlessen, meeloopdagen, excursies en individuele stages opgezet. Door deze invullingen hebben de leerlingen weer veel ervaringen op kunnen doen!

Lees verder

AFSLUITING PROJECT 100-100-100

Geplaatst op 6 maart 2018
 
De 4e jaars leerlingen ‘Dienstverlening en Producten’ van het keuzevak ‘Milieu, hergebruik en duurzaamheid’ (MHED), sluiten het project 100-100-100 af in het gemeentehuis Deurne. De opdracht was om 100 huishoudens 100 dagen afvalvrij te kunnen houden. Op 13 maart a.s. om 15.00 uur wordt de eindpresentatie gehouden door de leerlingen aan o.a. de wethouder, ambtenaren en de deelnemers. Klik hier voor de nieuwsbrief.

KIJKJE VERVOLGOPLEIDINGEN

Geplaatst op 1 maart 2018
 

Op dinsdag 27 februari 2018 zijn alle leerlingen van leerjaar 3 naar diverse locaties geweest van het Ter Aa college in Helmond en Mierlo of hebben een bezoek gebracht aan Helicon in Helmond. Deze bezoeken zijn onderdeel van Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB). Door praktische workshops konden leerlingen ervaren hoe het is om in deze sectoren aan de slag te gaan. Denk daarbij o.a. aan bouwtekeningen maken, bezig zijn met voeding, zorg en welzijn of dierverzorging.


4E KLAS NAAR DEN HAAG

Geplaatst op 1 maart 2018
 
Voor het vak maatschappijleer zijn alle leerlingen van het 4e leerjaar op 27 februari 2018 naar Den Haag geweest om het Binnenhof en de Tweede Kamer te bezoeken. Het was een leuke en informatieve dag.

CRAZY HAIR DAY

Geplaatst op 20 februari 2018
 
De eerste ‘crazy hair day’ op 8 februari jl. op het Alfrinkcollege was een succes. Het was moeilijk kiezen uit alle leerlingen die met een gek kapsel naar school kwamen, maar uiteindelijk ging er toch een aantal winnaars naar huis met een overheerlijke prijs. Volgend jaar hopen we op nog meer fantastische kapsels.

INZET PEERS KIJKDAG

Geplaatst op 19 februari 2018
 
Tijdens de drukke Kijkdag op zondag 4 februari jl. was de hulp van onze peerleaders en peermentu’s onmisbaar. Ze hielpen onder andere met de catering en bij de ontvangst en het wegwijs maken van de bezoekers. Ze hielpen de mentoren waar nodig en deelden een enquête uit aan potentiële leerlingen en hun ouders. Kortom, ze waren een visitekaartje voor het Alfrinkcollege. Complimenten daarvoor.

TECH EVENT

Geplaatst op 19 februari 2018
 

De komende maanden vindt bij 21 verschillende bedrijven in de regio het Tech Event plaats. Leerlingen uit leerjaar 2, 3 en 4 zijn, met hun ouders, van harte welkom om te ontdekken en beleven wat (metaal)techniek inhoudt. Bezoekers krijgen een korte presentatie en een rondleiding en gaan vervolgens zelf aan de slag binnen het bedrijf. De deelnemende bedrijven zijn aangesloten zijn bij het Brainport Industries College. Leerlingen kunnen zich online aanmelden voor 1 of meerdere Tech Events.


Alle berichten weergeven