Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

Opening expositie

 


Op 8 februari 2019 vindt de opening plaats van de expositie “Jij bent de kunstenaar” in het gemeentehuis van Deurne. Leerlingen uit de schakelklas en de integratieklas van De Sprong hebben onder leiding van de kunstenaressen Karin Toma en Thea Dorssers gewerkt aan dit project. Met mooie en creatieve werkstukken als resultaat.

De leerlingen van zowel de schakelklas als de integratieklas hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan hun eigen kunstwerk. De leerlingen gingen drie weken lang één keer per week naar het atelier van mevrouw Toma voor hun lessen. Tijdens deze sessies hebben ze zichzelf en de klasgenoten op een andere manier leren kennen. Ook hebben ze verschillende schildertechnieken geleerd en deze toegepast op doek.

Het project, dat dit jaar voor de tweede keer wordt uitgevoerd, blijkt succesvol! De leerlingen van de schakelklas van De Sprong hebben vanuit hun eigen visie en vanuit hun eigen blik op kunst prachtige schilderijen gemaakt, waarin de eigenheid van de leerling naar voren komt. Door het project hebben de leerlingen kennis gemaakt met een (voor hen) nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding.

De expositie wordt op 8 februari a.s. om 15.00 uur geopend in het gemeentehuis in Deurne. Wethouder Marius Biemans zal de opening verzorgen, samen met enkele leerlingen van De Sprong.28 januari 2019
 
Terug naar het overzicht