Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

De Sprong tweede bij Onderwijsprijs

 

Een grote groep leerlingen en oud-leerlingen van de integratieklas vertrok afgelopen donderdag 29 november 2018, samen met enkele teamleden, naar het Provinciehuis in Den Bosch. Tijdens de avond presenteerden alle genomineerden hun ingestuurde project. Janne Hikspoors, kerngroepleider van De Sprong, ging in haar inleiding kort in op de uitgangspunten van de integratieklas, met als kern: “voor gelijke kansen, heb je ongelijk onderwijs nodig”. Daarna werd de vlog – gemaakt door leerlingen van de integratieklas- getoond. In de vlog nemen de leerlingen de kijkers mee in een dag van de integratieklas op het praktijkonderwijs De Sprong.
De leerlingen en teamleden genoten tijdens de avond van de presentaties van de andere genomineerden. Uiteindelijk werd het wachten beloond. Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Leefbaarheid en Cultuur, reikte de prijzen uit. De Sprong behaalde de tweede prijs, die vergezeld ging van zeer lovende woorden in het juryrapport. “De bijgevoegde, prachtige vlog spreekt boekdelen: leerlingen zijn overduidelijk trots op hun prestaties, ze hebben plezier en voelen zich op hun gemak.” aldus de jury.
De presentatie van De Sprong werd zeer gewaardeerd en beloond met de presentatieprijs door de jury! De uitreiking en de behaalde prijzen maakten het tot een onvergetelijke dag voor de leerlingen.

Onderwijsprijs
Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In iedere provincie wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt.


30 november 2018
 
Terug naar het overzicht