Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

Naar Rome

 

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging OMO mochten 100 OMO-leerlingen samen op reis naar Rome. Ook vier leerlingen van het Hub van Doornecollege behoorden tot de gelukkigen. Van 13 t/m 18 november 2016 bezochten Boy, Lise, Mateusz en Mike de indrukwekkende stad. Bekijk hier het filmpje dat ze maakten.

Op het programma stonden o.a. een bezoek aan het Colosseum, de Sixtijnse Kapel en het Pantheon. Maar het absolute hoogtepunt van de reis was de dienst in de Sint-Pietersbasiliek, waar zij Paus Franciscus ontmoetten. Overnacht werd er in het klooster van de Theatijnen en natuurlijk was er ook wat vrije tijd om te shoppen en te genieten van echte Italiaanse pizza en ijs.

“De reis was heel aangrijpend. Ik ben erg blij dat ik mocht gaan omdat je toch weer ander deel van een cultuur ziet. Ik heb heel veel geleerd van de organisatie waarvoor wij zijn gegaan om arme mensen te helpen, het gaat er niet altijd om dat je arme mensen geld geeft maar het is al genoeg om met zo'n persoon een gesprek te hebben dat is voor hun ook fijn. Het was een reis om nooit te vergeten.” 

Boy

“Het was super leuk om deze studiereis naar Rome mee te mogen maken. We hebben ontzettend veel ontdekt en gezien. Natuurlijk was het een eer om in de Sint-Pietersbasiliek de overdracht te mogen doen en heb ik de paus Franciscus ook voor mijn neus voorbij zien gaan. Het was een eer om dit mee te mogen maken.”

Mike


23 december 2016
 
Terug naar het overzicht