Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

Gymnasiumdag Peellandcollege

 

Op woensdag 7 december 2016 werden voor de 58 gymnasiumleerlingen van het Peellandcollege speciale activiteiten georganiseerd in het kader van de Gymnasiumdag.
’s Middags hebben leerlingen van 6 gymnasium een presentatie gegeven met prachtige foto’s over hun Romereis van eind oktober. Daarna een ‘Ken je Klassieken’ quiz waarbij in groepjes vragen moesten worden beantwoord over de Griekse en Romeinse cultuur.

Over het avondprogramma, waarvoor ook 52 gymnasium leerlingen van het Rythoviuscollege in Eersel (ook een OMO-school) waren uitgenodigd, waren de reacties laaiend enthousiast. Ademloos werd er geluisterd naar de meesterverteller Paul Groos. Paul vertelt mythologische verhalen uit de Griekse en Romeinse cultuur op een onnavolgbare manier, met humor en een enorm enthousiasme. Zijn verteltalent zorgde ervoor dat leerlingen, en ook de aanwezige ouders, een uur lang aandachtig hebben geluisterd, zonder te kletsen en zonder de mobiele telefoon te missen.

Speciaal waren de intermezzo’s: een dans, een zelfgemaakte choreografie van Eva met op de vleugel Han, beiden uit 3 gymnasium. Tussen de verhalen door hebben we genoten van twee leerlingen die voor de eerste keer voor een publiek hun talent op de vleugel hebben laten horen. Margot uit 5 gymnasium speelde ‘River flows in you’, een prachtig uitgevoerd en gevoelig stuk. Daarna Julie uit 2 gymnasium met een sprankelend stuk ‘Canon in D’.

Tot slot hebben gymnasiumleerlingen van het Peellandcollege een korte rondleiding gegeven aan de gymnasiumleerlingen van het Rythoviuscollege. Een plezierige afsluiting van een geslaagde gymnasiumdag.


13 december 2016
 
Terug naar het overzicht