Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

ACTIVITEITENWEEK KLAS 4 PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 12 oktober 2018
 

Onze leerlingen op de foto in het zonovergoten Parijs. Alle vierdeklassers van deelschool Peellandcollege genieten deze week van het mooie weer in Europa. Naast de Franse hoofdstad worden door andere groepen  Berlijn en Londen bezocht. Daarnaast is een grote groep actief tijdens een outdoor-programma in de Ardennen. Bovendien volgt een groep een thuisprogramma. Wij krijgen via de sociale media enthousiaste verhalen te horen. Dat zal na de herfstvakantie weer wennen worden in de schoolbanken.


COMING-OUT DAY

Geplaatst op 9 oktober 2018
 
Op 11 oktober wappert de regenboogvlag bij de vier deelscholen van IVO-Deurne. Coming-Out Day is een internationale dag om de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders te bevorderen door aandacht te besteden aan het moment dat iemand openlijk voor zijn/haar seksuele voorkeur uitkomt. Tijdens de les wordt er deze dag extra aandacht besteed aan het onderwerp seksuele diversiteit. Met het hijsen van de regenboogvlag wil IVO-Deurne benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen.

THEMA-AVOND OUDERRADEN

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Aanmelden kan nu! Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseren de gezamenlijke ouderraden van IVO-Deurne in samenwerking met Zorg in Deurne (voorheen: Centrum Jeugd en Gezin) een thema-avond. Verdere info over programma en aanmelding klik hier. Aanmelden kan via aanmelding@ivo-deurne.nl


 


STEM MEE VOOR BAS VAN DE KERKHOF!

Geplaatst op 24 september 2018
 

Zes jongeren zijn genomineerd voor de Jacques Vriens Cultuurprijs 2018 in Helmond. Deze jongeren zijn door de jury gekozen op basis van hun creativiteit, uitstekende techniek en talent. We zijn er trots op dat Bas van de Kerkhof, leerling van het Peellandcollege, één van de genomineerden is. Bas maakt deel uit van de Jongleergroep Hebbes van IVO-Deurne. Stem jij ook voor Bas?

Kijk onder de lees verder hoe je kunt stemmen.

Lees verder

GESLAAGDE EXCURSIE NAAR IEPER EN PASSENDALE

Geplaatst op 24 september 2018
 
Vrijdag 20 september 2018 heeft een groep eindexamenleerlingen van het Alfrinkcollege een bezoek gebracht aan de Vlaamse Westhoek (Ieper, Passendale en Diksmuide). De excursie stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog, een verplicht onderdeel van het centraal geschiedenisexamen in 2019. Na het indrukwekkende ‘In Flanders Fields’-museum te hebben bezocht, toog het gezelschap naar de IJzertoren in Diksmuide, bezochten ze de Dodengang (loopgravenstelsel), het ‘Tyne Cot Cemetary’ en ’s avonds terug in Ieper heeft de groep de dagelijkse herdenkingsceremonie onder de Menenpoort bijgewoond. “Het was een zeer indrukwekkende en leerzame dag, waar in de klas nog veel over nagepraat zal worden”, aldus docent Willem Verachtert.

LEERLINGEN STARTEN EIGEN BEDRIJFJES OP ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 13 september 2018
 
De leerlingen uit leerjaar 3 starten voor het vak Dienstverlening & Producten dit jaar weer een eigen ‘Junior Company’. Op deze manier willen we de ondernemersgeest in onze leerlingen aanwakkeren! Er wordt nu hard gewerkt om tot een samenwerking te komen met een bedrijf in Deurne en omgeving.  Ook wordt er gebrainstormd over leuke en ludieke producten die het bedrijf kan gaan verkopen. Uiteraard met als doel het bedrijf zo succesvol mogelijk te maken en hopelijk met een winst het project af te sluiten!
Lees verder

SAMENWERKING MET FONTYS

Geplaatst op 10 september 2018
 
In het vmbo wordt gewerkt met nieuwe beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Produceren, Installeren en Energie (PIE). Voor docenten die binnen het profiel PIE bevoegd willen lesgeven, biedt Fontys Hogescholen een professionaliseringstraject aan. De eerste groep van 22 docenten is gestart. De aftrap vond 30 augustus 2018 plaats op het Hub van Doornecollege. "We hebben als Fontys bewust de samenwerking met een vmbo-school in de omgeving van Eindhoven gezocht. De faciliteiten bij het Hub van Doornecollege liggen dicht bij onze doelgroep en zorgen ervoor dat wij kwaliteitsonderwijs kunnen verzorgen", aldus Gerard Lenssen, directeur bij Fontys. Rector Elke Oegema van het Hub van Doornecollege vult aan: 'Wij zien de samenwerking met Fontys Hogescholen als een meerwaarde. Dit is een eerste initiatief, maar de intentie is om op termijn vaker de samenwerking te zoeken." Klik hier voor het volledige bericht.

CAMBRIDGE ENGELS EXAMENS

Geplaatst op 10 september 2018
 

Eind vorig schooljaar hebben 16 leerlingen in 3 vwo (Peellandcollege) het FCE-examen (First Certificate English) gedaan in Eindhoven. Inmiddels zitten ze in 4 vwo en hebben nu hun certificaat ontvangen. In juni hebben 13 leerlingen van 5 vwo (1 leerling niet op foto) het CAE-examen (Cambridge Advanced English) gedaan. Inmiddels zitten ze in 6 vwo en staan hier op de foto met hun certificaat. Van harte proficiat met dit mooie resultaat!

Lees verder

BAS WINNAAR DEURNE’S GOT TALENT 2018

Geplaatst op 27 augustus 2018
 

Op zondag 26 augustus 2018 vond in het Cultuurcentrum in Deurne de finale van Deurne’s Got Talent plaats. Het evenement werd gepresenteerd door Jochem van Gelder. Bas van de Kerkhof is met zijn jongleeract uitgeroepen tot winnaar van Deurne’s Got Talent 2018. Bas is leerling van het Peellandcollege. Hij zit in 6 Vwo. Van harte gefeliciteerd!


VIER DEELSCHOLEN BEHALEN VIGNET

Geplaatst op 22 augustus 2018
 

Een feestelijke start van het schooljaar! Al onze vier scholen mochten van de Gezonde School het vignet 'Bewegen en Sport' in ontvangst nemen. Een bijzondere prestatie. 
Samen met Yaniek en Sharon uit klas 1 van De Sprong, onthulde wethouder Marnix Schlosser het vignet. Ook was er een speciale beweegworkshop, waar leerlingen en genodigden enthousiast aan deelnamen. Op de scholen kregen de leerlingen en medewerkers fruit uitgereikt.

Lees verder

Alle berichten weergeven