Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

OVERHANDIGING CHEQUE DE SPRONG AAN ORO

Geplaatst op 14 februari 2019
 
Dinsdag 12 februari 2019 was mevrouw Van de Boomen van ORO aanwezig op De Sprong. Uit handen van “kerstman” Martijn Munsters nam zij een cheque van €900,- in ontvangst. Deze cheque wordt ingezet om materialen (waaronder een draaimolen) te huren voor de jaarlijks terugkerende  kermis voor cliënten van ORO. Het geld werd door de leerlingen van De Sprong verdiend op de jaarlijkse kerstmarkt van de school.

KIJKDAG DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 12 februari 2019
 
De kijkdag op zondag 10 februari 2019 is op alle deelscholen erg goed verlopen. Veel ouders en leerlingen uit groep 8 en ook uit groep 7 hebben één of meerder deelscholen van IVO-Deurne bezocht. Er was veel informatie te krijgen, veel te zien en te ervaren.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 2 februari 2019
 
Op zondag 10 februari 2019 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11.00 – 14.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo).
12.00 - 15.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
13-00 - 15.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
13.00 – 16.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
Je bent van harte welkom!


AED-CURSUS

Geplaatst op 1 februari 2019
 
Elk jaar organiseren we samen met Heart Safe Regio een AED-cursus voor leerlingen. Tijdens deze cursus wordt er uitleg gegeven over het gebruik van een AED. De cursus vindt plaats op maandag 11 maart a.s. van 15.00 tot 19.00 uur in lokaal 313 van het Alfrinkcollege. Deelname is gratis. Tijdens de pauze wordt gezorgd voor een broodje. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.heartsaferegio.nl. (kies ‘aanmelden’, vul bij cursusdatum in: ’11.03.2019’ en bij tijdstip: 15.00 uur). Aanmelden kan tussen 1 februari en 1 maart.

VOORLEESWEDSTRIJD PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 31 januari 2019
 

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen. Ook het Peellandcollege doet hieraan mee! De afgelopen weken zijn in de brugklassen de klassenrondes georganiseerd. De winnaars streden woensdag 30 januari tegen elkaar in de schoolfinale. Lonneke Vriens uit klas 1B werd door de vakjury verkozen tot voorleeskampioen van het Peellandcollege! Donderdag 21 maart zal zij het in de Cacaofabriek in Helmond opnemen tegen de winnaars van andere deelnemende scholen uit de regio.


OPENING EXPOSITIE

Geplaatst op 28 januari 2019
 
De leerlingen van zowel de schakelklas als de integratieklas van De Sprong hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan hun eigen kunstwerk. De resultaten zijn vanaf 8 februari a.s. te bewonderen tijdens een expositie in het gemeentehuis.
Lees verder

BAS VOOR DE 2E KEER KAMPIOEN

Geplaatst op 7 januari 2019
 
5 en 6 januari 2019 vond in Dalfsen het 13e Open Nederlandse Kampioenschap Jongleren plaats. Bas van de Kerkhof, leerling 6 vwo van het Peellandcollege, plaatste zich in een internationaal veld als echte nummer 1 en als de beste Nederlandse deelnemer bij het onderdeel kegels. Ook bij de fightnight eindigde Bas als winnaar, terwijl Joppe Aarts uit de tweede klas van het Peellandcollege verdienstelijk als veertiende eindigde. In de afdeling jongleren met ballen eindigde Bas als vierde. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 21 december 2018
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor noodgevallen klik hier. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


KOM NAAR ONZE KERSTMARKTEN

Geplaatst op 15 december 2018
 
Ook dit jaar is er een kerstmarkt voor het goede doel op deelschool De Sprong en deelschool Alfrinkcollege. De kerstmarkt van deelschool De Sprong is op dinsdag 18 december 2018. Het begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De markt van deelschool Alfrinkcollege is donderdag 20 december 2018. Het begint om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Meer informatie op de webpagina van de deelschool.

DRAAG PAARS OP VRIJDAG 14 DECEMBER

Geplaatst op 12 december 2018
 

Op vrijdag 14 december zal op de vier deelscholen van IVO-Deurne aandacht worden besteed aan Paarse Vrijdag. Paarse vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Tijdens de les wordt er deze week extra aandacht besteed aan het onderwerp seksuele diversiteit. Met het actief deelnemen aan Paarse Vrijdag wil IVO-Deurne benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen. De oproep aan alle leerlingen en docenten: draag vrijdag 14 december iets paars en toon dat voor jou iedereen gelijkwaardig is!


Alle berichten weergeven