Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

NK MINITRAMPOLINE SPRINGEN

Geplaatst op 22 maart 2019
 
Op donderdag 21 maart jl., vond in sporthal de Peelhorst de regionale voorronde van het Nederlands kampioenschap minitrampoline springen voor scholieren plaats. Het was een groot succes. 2 Teams van IVO-Deurne mogen door naar het NK, zowel op niveau 1 als op niveau 2. Dit jaar was extra speciaal omdat voor het eerst ook een leerling van De Sprong afgevaardigd was. Het was voor onze jumpers een geweldige dag. Niet alleen vanwege de goede prestaties, maar zeker ook omdat veel leerlingen onze teams kwamen supporteren.  


VEEL MUZIKAAL TALENT OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 21 maart 2019
 
Vrijdag 15 maart was het jaarlijkse Open Muziek Podium en Eindexamenconcert, georganiseerd door muziekdocenten Lizet van Bommel en Lineke Theeuwes. Leerlingen uit alle leerjaren lieten hun muzikale talenten zien en horen. Het was een gevarieerd programma met zang, ballet, jongleren en instrumentale muziek in allerlei stijlen. De deelnemers kregen een mooi podium, mede door het enthousiasme van de presentatoren Maartje Maas en Hao-En Justin Kaag en de techniekgroep o.l.v. Mario Elbers, verantwoordelijk voor licht en geluid. Opvallend dit jaar was het hoge muzikale niveau, zowel van de eindexamenleerlingen als van de overige deelnemers. Het publiek genoot zichtbaar van al het talent, met soms staande ovaties tot gevolg. Als slotnummer werd ‘Don’t stop me now’ gezongen: gelukkig is er volgend jaar weer een OMP. Klik hier voor een sfeerimpressie
Lees verder

GASTLES OVER VERKIEZINGEN OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 18 maart 2019
 

Vrijdag 15 maart 2019, aan de vooravond van de Provinciale Staten-verkiezingen, hebben er gastlessen over de verkiezingen plaatsgevonden op het Peellandcollege. Kandidaat John Bankers (CDA) vertelde aan leerlingen in 4 havo/vwo wat het belang van de Provincie is en wat hij moet doen om een goede campagne te voeren. De gastlessen zijn onderdeel van een praktische opdracht bij Maatschappijleer waarbij leerlingen de verkiezingen van 20 maart a.s. volgen.


AANMELDING NIEUWE BRUGKLASSERS

Geplaatst op 13 maart 2019
 

De aanmeldingsperiode bij IVO-Deurne was van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart 2019. 

De aanmelding is inmiddels gesloten. Heeft u vragen, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met  het instellingssecretariaat, bereikbaar via 0493-353470.AED-CURSUS

Geplaatst op 12 maart 2019
 
11 maart 2019 vond in de aula van het Alfrinkcollege de AED-cursus voor leerlingen plaats. Tijdens deze cursus werd uitleg gegeven over het gebruik van een AED. Er was een grote opkomst, maar liefst 76 leerlingen deden mee! Op 18 maart 2019 komen er nog eens 27 leerlingen naar deze training. In totaal dus 103 cursisten.

OPEN MUZIEK PODIUM EN EINDEXAMENCONCERT

Geplaatst op 26 februari 2019
 
Vrijdagavond 15 maart vanaf 19.30 uur laat het muzikale talent van het Peellandcollege zich horen tijdens het Open Muziek Podium 2019 (OMP). Het belooft een gevarieerd, avondvullend programma te worden met allerlei soorten zang, dans en instrumentale muziek. De deelnemers zijn leerlingen van alle leerjaren en docenten. Daarnaast presenteren de eindexamenleerlingen muziek zich tijdens het eindexamenconcert. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren in de aula van het Peellandcollege. De toegang is gratis.

PEELLANDCOLLEGE NEEMT (OPNIEUW) AFSCHEID VAN ALFRED SMEUR

Geplaatst op 25 februari 2019
 
De heer drs. Smeur, oud-docent klassieke talen van het Peellandcollege en inmiddels 79 jaar, heeft op 22 februari 2019 zijn laatste les Latijn gegeven in klas 2 gymnasium.
Hij heeft van september 2017 t/m februari 2019 een zieke docent klassieke talen vervangen in klas 1, 2 en 3.
En opnieuw vindt hij het jammer om afscheid te nemen, want hij heeft er wederom van genoten om les te geven. De leerlingen vonden mijnheer Smeur ook een fijne docent. Maar, zoals hij het zelf zegt, vindt hij het vooral fijn dat de collega weer hersteld is en haar werkzaamheden volledig kan hervatten.
Het Peellandcollege is hem zeer dankbaar dat hij deze vervanging heeft willen invullen en heeft hem in de bloemen gezet.

ZAALVOETBAL OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 21 februari 2019
 
Op vrijdag 15 februari jl., vond in Deurne een zaalvoetbaltoernooi plaats waaraan vijf middelbare scholen deelnamen. Leerlingen van het Alfrinkcollege, het Hub van Doornecollege, het Peellandcollege, het Jan van Brabantcollege en het Carolus Borromeus College deden hun best om een finaleplaats te veroveren. Er werd gespeeld in drie categorieën: jongens leerjaar 1/2, meisjes leerjaar 1/2 en jongens leerjaar 3/4. Jongens 1/2 en jongens 3/4  van het Alfrinkcollege en meisjes 1/4  van het Peellandcollege gaan door naar de regiofinale op 10 april in Eindhoven. Het team meisjes 3/4 van het Alfrinkcollege neemt ook deel aan deze regiofinale. Dank zij de enthousiaste inzet van deelnemers en begeleiders van alle scholen was de middag een groot succes. Het toernooi is onderdeel van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, waaraan ruim 300 middelbare scholen deelnemen. 


OVERHANDIGING CHEQUE DE SPRONG AAN ORO

Geplaatst op 14 februari 2019
 
Dinsdag 12 februari 2019 was mevrouw Van de Boomen van ORO aanwezig op De Sprong. Uit handen van “kerstman” Martijn Munsters nam zij een cheque van €900,- in ontvangst. Deze cheque wordt ingezet om materialen (waaronder een draaimolen) te huren voor de jaarlijks terugkerende  kermis voor cliënten van ORO. Het geld werd door de leerlingen van De Sprong verdiend op de jaarlijkse kerstmarkt van de school.

KIJKDAG DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 12 februari 2019
 
De kijkdag op zondag 10 februari 2019 is op alle deelscholen erg goed verlopen. Veel ouders en leerlingen uit groep 8 en ook uit groep 7 hebben één of meerder deelscholen van IVO-Deurne bezocht. Er was veel informatie te krijgen, veel te zien en te ervaren.

Alle berichten weergeven