Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 11 oktober 2017
 
Op 14, 16, 20 en 22 november 2017 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 14 december 2017 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

COMING-OUT DAY

Geplaatst op 6 oktober 2017
 

Op 11 oktober wappert de regenboogvlag bij de vier deelscholen van IVO-Deurne. Coming-Out Day is een internationale dag om de sociale acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders te bevorderen door aandacht te besteden aan het moment dat iemand openlijk voor zijn/haar seksuele voorkeur uitkomt. Tijdens de les wordt er deze dag extra aandacht aan het onderwerp seksuele diversiteit. Met het hijsen van de regenboogvlag wil IVO-Deurne benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen.


ELKE OEGEMA NIEUWE RECTOR IVO-DEURNE

Geplaatst op 3 oktober 2017
 
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Elke Oegema benoemd tot rector van Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne. Op dit moment is zij directeur Management Economie en Recht bij Fontys Hogescholen. Elke Oegema start per 1 januari 2018 in haar nieuwe functie. Zij volgt Monique van Roosmalen op die sinds augustus 2017 rector is van het Sondervick College in Veldhoven.

MEDI@BATTLE

Geplaatst op 3 oktober 2017
 
Op dinsdag 3 oktober 2017 vonden op het Peellandcollege de opnames plaats van het programma Medi@Battle. Tijdens deze interactieve quiz over mediawijsheid namen drie derderjaars Vwo-klassen het tegen elkaar op. Als winnaar van de eerste ronde kwam klas 3vc uit de bus. Voor de beslissende ronde werd deze klas verdeeld in twee enthousiaste teams die de namen “team Peer” en “team Tinus” kozen, een verwijzing naar de conciërges. Team Tinus won uiteindelijk met 3-1. De afleveringen worden in december en januari uitgezonden bij Omroep Brabant.

OPNAMES VOOR MEDI@BATTLE OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 28 september 2017
 

Op 3 oktober 2017 nemen drie Vwo-klassen deel aan een interactieve en educatieve quiz over mediawijsheid. De klassen gaan met elkaar de strijd aan wie het meest wijs omgaat met media. Slim zoeken is daarbij belangrijker dan parate kennis. De afleveringen worden in december en januari uitgezonden bij Omroep Brabant.

Lees verder

BEZOEK SCHRIJVER BUDDY TEGENBOSCH OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 25 september 2017
 
In de boekenweek voor jongeren, ‘Literatour’, toeren schrijvers langs scholen in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, creativiteit en leesplezier. 18 september 2017 ontvingen wij op het Peellancollege voor het tweede jaar op rij Buddy Tegenbosch, een piloot die jeugdboeken schrijft. Onze 3 havo-leerlingen lazen van tevoren ‘Pokerface’, het eerste boek van Buddy. De lezingen van de Eindhovense schrijver waren een groot succes: de leerlingen konden eindelijk in gesprek met de auteur over zijn inspiratie en drijfveer. 25 september 2017 komt Buddy nog een keer langs voor onze leerlingen in 3 vwo.

KIPPEN IN DE TUIN VAN DE SPRONG

Geplaatst op 22 september 2017
 
Voor het vak ‘plant, dier en mens’ heeft De Sprong sinds 18 september 2017 ook dieren in hun eigen schooltuin, namelijk kippen. De kippen komen uit het dierenpark bij het kasteel in Deurne. Eloy en Michiel uit leerjaar 2 van De Sprong hebben hier een verslagje over geschreven:
“Wij hebben op De Sprong 6 kippen. In het voorjaar hebben we 15 eieren uitgebroed en er zijn 4 kippen uit gekomen. 1 kip is overleden. Een moederkip heeft de kuikens grootgebracht. Toen was het zomervakantie en zijn de kuikens naar de Kasteeltuin in Deurne voor opvang gebracht.  8 weken lang. We hebben een nieuw hok gekocht voor de kippen. We hebben 3 Zijdehoentjes en 1 Wyandotte-kriel en nog 2 Ukkelse baardkrielen. Ze eten legkorrelgroen uit de tuin  en op  vrijdag nog iets lekkers voor in het weekend, en dat heet gemengd voer. Ik hoop dat jullie iets hebben meegekregen over de kippen. Groeten van Eloy & Michiel”

GESLAAGDEN CAMBRIDGE ENGLISH

Geplaatst op 21 september 2017
 

Voor de zomervakantie hebben leerlingen van het Peellandcollege in Eindhoven examen gedaan. Ze hebben de uitslag in de vakantie gekregen. Alle 39 leerlingen die examen hebben gedaan, zijn geslaagd. Kijk onder de 'lees verder' voor alle namen. Van harte proficiat allemaal!

 

Lees verder

SPORTKLAS: KOM NAAR DE PROEFLES!

Geplaatst op 19 september 2017
 
Wil jij graag sporten en vind je het leuk om te bewegen? Wil je kennismaken met verschillende sporten? Dan is de sportklas wel iets voor jou. Speciaal voor alle eerste en tweedejaars leerlingen van de hele instelling. Kom naar de proefles. Op woensdag 20 september van 15.15-16.00 uur voor leerlingen uit leerjaar 2 en op donderdag 21 september van 14.30-15.30 uur voor leerlingen uit leerjaar 1. Locatie:  sporthal De Peelhorst. Kijk voor verdere info op de pagina van de eigen deelschool, onder actueel–informatie-sportklas.
 

TECHNIEKLES OP HUB VAN DOORNECOLLEGE VOOR LEERLINGEN ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 11 september 2017
 
Leerlingen uit klas 4D van het Alfrinkcollege zijn vorige week voor het eerst naar het Hub van Doornecollege geweest om in het komende half jaar de wereld van de techniek beter te leren kennen. Het programma startte met het voorstellen van de drie enthousiaste docenten: de heer Coopmans, de heer Van Heijster en de heer Van Gompel. Zij zullen de leerlingen van het Alfrinkcollege begeleiden bij hun oriëntatie op PIE (Producten, Installeren en Energie), BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en Mobiliteit en Transport. De leerlingen kregen  een rondleiding door de verschillende techniekruimtes. Zij konden niet wachten om aan de slag te gaan.

Alle berichten weergeven