Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

START INFORMATIEAVONDEN

Geplaatst op 13 november 2018
 
De eerste informatieavond op 12 november 2018 was een succes. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege was er een algemene uitleg en zijn de nieuwe filmpjes over onze deelscholen bekeken. De enthousiaste groep 8-ers mochten daarna naar een proefles op de gekozen deelschool terwijl de ouders meer informatie kregen. De volgende avonden zijn woensdag 14, maandag 19 en donderdag 22 november. 

FIETSENCONTROLE

Geplaatst op 30 oktober 2018
 
In de week van 5 november 2018 wordt door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Deurne, weer de jaarlijkse fietsenkeuring op onze deelscholen uitgevoerd. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Klik hier voor meer informatie.

MUSIC-ALL IN LIFE

Geplaatst op 29 oktober 2018
 
Op zondagmiddag 25 november wordt in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne de muziekproductie Music-All in Life opgevoerd. Leerlingen van het Peellandcollege werken hier aan mee. Music-All in Life laat de verschillende stadia van het leven de revue passeren aan de hand van musicalmuziek. De jongeren hebben zelf de muziek gekozen. Er wordt onder andere muziek ten gehore gebracht van The Blues Brothers, The Wizz, Grease, Fame en Sister Act.
Inmiddels zijn er al twee repetities geweest. Bij de tweede repetitie waren ook professionals Annelie Brinkhof en Joost Manders aanwezig om te coachen.Lees verder

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 29 oktober 2018
 
Op 12, 14, 19 en 22 november 2018 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2018 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

IN MEMORIAM - MARIE-ANNE KOSTER-SCHULTEN

Geplaatst op 23 oktober 2018
 

Na een carrière in het bedrijfsleven heeft Marie-Anne in 2008 de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ruim 10 jaar heeft zij met hart en ziel lessen scheikunde gegeven aan leerlingen van onze school.  Daarnaast was zij actief in de begeleiding van leerlingen. Niet alleen als leerlingmentor maar ook als coach studievaardigheden. Zij deed dat met veel kennis en passie. Zij was toegankelijk, steeds bereid om kennis en ervaring te delen. Dat laatste deed ze ook als onderzoekscoördinator bij de Academische Opleidingsschool.  Zij was al enige tijd ernstig ziek. Tot het allerlaatst is zij zeer betrokken gebleven bij de school. Haar overlijden voelt als een enorm gemis. Voor nu wensen wij natuurlijk vooral haar naaste geliefden en iedereen die Marie-Anne een warm hart toedraagt, ontzettend veel kracht. Wij zijn een heel bijzonder mens kwijtgeraakt, die voortleeft in waardevolle herinneringen.

U kunt hier uw condoleance plaatsen.


ACTIVITEITENWEEK KLAS 4 PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 12 oktober 2018
 

Onze leerlingen op de foto in het zonovergoten Parijs. Alle vierdeklassers van deelschool Peellandcollege genieten deze week van het mooie weer in Europa. Naast de Franse hoofdstad worden door andere groepen  Berlijn en Londen bezocht. Daarnaast is een grote groep actief tijdens een outdoor-programma in de Ardennen. Bovendien volgt een groep een thuisprogramma. Wij krijgen via de sociale media enthousiaste verhalen te horen. Dat zal na de herfstvakantie weer wennen worden in de schoolbanken.


COMING-OUT DAY

Geplaatst op 9 oktober 2018
 
Op 11 oktober wappert de regenboogvlag bij de vier deelscholen van IVO-Deurne. Coming-Out Day is een internationale dag om de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders te bevorderen door aandacht te besteden aan het moment dat iemand openlijk voor zijn/haar seksuele voorkeur uitkomt. Tijdens de les wordt er deze dag extra aandacht besteed aan het onderwerp seksuele diversiteit. Met het hijsen van de regenboogvlag wil IVO-Deurne benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen.

THEMA-AVOND OUDERRADEN

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Aanmelden kan nu! Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseren de gezamenlijke ouderraden van IVO-Deurne in samenwerking met Zorg in Deurne (voorheen: Centrum Jeugd en Gezin) een thema-avond. Verdere info over programma en aanmelding klik hier. Aanmelden kan via aanmelding@ivo-deurne.nl


 


STEM MEE VOOR BAS VAN DE KERKHOF!

Geplaatst op 24 september 2018
 

Zes jongeren zijn genomineerd voor de Jacques Vriens Cultuurprijs 2018 in Helmond. Deze jongeren zijn door de jury gekozen op basis van hun creativiteit, uitstekende techniek en talent. We zijn er trots op dat Bas van de Kerkhof, leerling van het Peellandcollege, één van de genomineerden is. Bas maakt deel uit van de Jongleergroep Hebbes van IVO-Deurne. Stem jij ook voor Bas?

Kijk onder de lees verder hoe je kunt stemmen.

Lees verder

GESLAAGDE EXCURSIE NAAR IEPER EN PASSENDALE

Geplaatst op 24 september 2018
 
Vrijdag 20 september 2018 heeft een groep eindexamenleerlingen van het Alfrinkcollege een bezoek gebracht aan de Vlaamse Westhoek (Ieper, Passendale en Diksmuide). De excursie stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog, een verplicht onderdeel van het centraal geschiedenisexamen in 2019. Na het indrukwekkende ‘In Flanders Fields’-museum te hebben bezocht, toog het gezelschap naar de IJzertoren in Diksmuide, bezochten ze de Dodengang (loopgravenstelsel), het ‘Tyne Cot Cemetary’ en ’s avonds terug in Ieper heeft de groep de dagelijkse herdenkingsceremonie onder de Menenpoort bijgewoond. “Het was een zeer indrukwekkende en leerzame dag, waar in de klas nog veel over nagepraat zal worden”, aldus docent Willem Verachtert.

Alle berichten weergeven