Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

KOM NAAR ONZE KERSTMARKTEN

Geplaatst op 11 december 2017
 
Ook dit jaar is er een kerstmarkt voor het goede doel op deelschool De Sprong en deelschool Alfrinkcollege. De kerstmarkt van deelschool De Sprong is op dinsdag 19 december 2017. De markt begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De kerstmarkt van deelschool Alfrinkcollege is donderdag 21 december 2017. Het begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Meer informatie op de webpagina van de deelschool.

GASTLES STRAFRECHT VOOR 4 HAVO/VWO

Geplaatst op 6 december 2017
 

Op dinsdag 5 december 2017 kreeg een groep leerlingen uit 4 havo/vwo van het Peellandcollege een gastles van strafrechtadvocate Leonie van der Grinten in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. De leerlingen gingen voor het vak Maatschappijleer met haar in gesprek over de levenslange gevangenisstraf, hoe het is om een moordenaar bij te staan en of ze wel eens bang is in haar werk. Voor meer informatie kijk ook op www.meesterleonie.nl


EERSTE EN TWEEDE LESUUR VRIJ

Geplaatst op 5 december 2017
 
Vanwege Sinterklaas zijn onze leerlingen op woensdag 6 december het eerste en het tweede lesuur vrij. Vanaf 10.00 uur zijn de scholen weer telefonisch bereikbaar.

PAARSE VRIJDAG

Geplaatst op 4 december 2017
 
Op vrijdag 8 december a.s. wordt op onze vier deelscholen aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Tijdens de les wordt er deze week extra aandacht besteed aan het onderwerp seksuele diversiteit.
Lees verder

STARTEVENEMENT 100-100-100

Geplaatst op 30 november 2017
 
29 november 2017 vond de bijeenkomst plaats over het project 100-100-100 in de aula van het Alfrinkcollege. De aanwezigen kregen van zowel docenten, medewerkers van de Gemeente Deurne als van de leerlingen uitleg over dit project. We hopen dat nog meer gezinnen zich aanmelden, ook vanuit de aangrenzende gemeenten. Via 14 uitdagende weekopdrachten proberen wij de bewustwording te versterken als het gaat om verspilling, slim inkopen en minder afval produceren. Het project start officieel op 1 december, maar u kunt zich nog inschrijven tot uiterlijk volgende week. Voor meer informatie en/of aanmelden klik hier.

SVENFAIR

Geplaatst op 27 november 2017
 

Aan het eind van vorig schooljaar hebben we met Svenfair een bijzondere actie voor Sven toen leerling van het Peellandcollege, op touw gezet. Een reis voor Sven en het gezin naar Dubai werd door deze actie mogelijk. De reis heeft een bijzondere indruk op het gezin gemaakt. De inkomsten van de Svenfair waren echter zo hoog dat we nu uit naam van Sven een donatie aan Kika mogen doen. Het prachtige bedrag van €11.841,52 maken we aan Kika over. Laten we hopen dat met deze bijdrage weer een flinke stap gezet kan worden in het winnen van de strijd tegen kanker. Met een warm hart denken we terug aan de goede inzet voor Svenfair, samen voor Sven!


INFORMATIEAVONDEN GROEP 8

Geplaatst op 20 november 2017
 

Op 14, 16, 20 en 22 november 2017 vonden onze algemene informatieavonden plaats. We mochten veel basisschoolleerlingen uit groep 8 en hun ouders ontvangen. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege,  was er voor onze gasten algemene uitleg en bekeken ze filmpjes over onze deelscholen. Daarna volgden de enthousiaste groep 8-ers een proefles op de gekozen deelschool, terwijl hun ouders verdere informatie kregen. De avonden waren druk bezocht.


100-100-100 PROJECT

Geplaatst op 17 november 2017
 
Het project 100-100-100 is een initiatief van de Gemeente Deurne en het Alfrinkcollege. Het doel is om mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval die ze produceren binnen een gezin. Er wordt bekeken of het mogelijk is 100 huishoudens 100 dagen afvalvrij te kunnen houden. Het project loopt van 1 december 2017 t/m 10 maart 2018. Wij nodigen deelnemers graag uit voor een startbijeenkomst op woensdag 29 november a.s. op het Alfrinkcollege. Lees verder

FRANSE DAG OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 16 november 2017
 

Op donderdag 9 november 2017 was het weer zover: de vierde landelijke editie van de Franse Dag. Overal in de school hingen ballonnen en slingers in de kleuren van de Franse vlag. In de aula klonk Franse muziek (zelfs accordeonmuziek!) en je waande je op het Parijse Place du Tertre, terwijl leerlingen elkaar als ware kunstenaars met Franse vlaggetjes en snorretjes versierden. Nagels werden gelakt in de kleuren van de drapeau tricolore en ook de Franse culinaire versnaperingen mochten niet ontbreken. Om 12.00u hebben we een foto gemaakt met alle leerlingen Frans.

Lees verder

GRONDSTOFFEN-INZAMELPUNT

Geplaatst op 9 november 2017
 

Leerlingen van het Alfrinkcollege ‘Dienstverlening en Producten’ die het keuzevak ‘Milieu, hergebruik en dienstverlening’ hebben gekozen, hebben een praktische opdracht uitgevoerd door het inrichten van 2 grondstoffen-inzamelpunten in de aula. Deze opdracht komt van het lesproject ‘Plastic soup’; één  van de 5 lesprojecten die de leerlingen uit leerjaar 4 krijgen. Het doel van deze opdracht is om leerlingen bewuster te maken van de berg afval die zij dagelijks produceren op school en dat zij de moeite nemen hun afval te scheiden.


Alle berichten weergeven