Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Actueel - Informatie - Sportklas

Sportklas

Wil jij graag sporten en vind je het leuk om te bewegen? Dan kun je je aanmelden voor de sportklas. Het programma van de sportklas zal starten rondom de herfstvakantie. Je krijgt dan wekelijks een extra uur sport. Je maakt kennis met verschillende sporten. Bekijk hier het filmpje over de sportklas.

Voor wie?
De sportklas is niet per definitie alleen voor de topsporters. De sportklas is geschikt voor de leerlingen die graag sporten en bewegen en die goed gemotiveerd zijn. Leerlingen die zich willen verbreden in de sport krijgen hiervoor ook de mogelijkheid. Er worden veel verschillende sporten aangeboden. Naast het verbreden in de sport bieden we ook de kans om je te verdiepen in de sport. Er wordt net wat meer informatie gegeven over een sport dan dat er tijdens de reguliere les lichamelijke opvoeding wordt gegeven. Inzet, motivatie en gedrag zijn de belangrijkste voorwaarden om deel te nemen aan de sportklas.

Activiteiten
In het programma van de sportklas wordt een grote variatie van sport aangeboden. De activiteiten vinden plaats buiten de school of in de sportzalen van de instelling. De activiteiten worden begeleid door externe docenten van verenigingen en door de LO-docenten van IVO-Deurne.

Inschrijven voor de sportklas
Elke leerling die naar de brugklas of tweede klas van het Hub van Doornecollege, het Alfrinkcollege, het Peellandcollege of De Sprong gaat kan zich inschrijven voor de sportklas.
Daarna kun je je via de website via de button inschrijven voor deelname aan de sportklas. Definitieve deelname aan de sportklas kost €75,- per schooljaar. Dit bedrag wordt gebruikt om de extra lessen, de externe docenten en de externe sportactiviteiten te kunnen bekostigen.

Voorwaarden voor deelname
Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de roosters van de leerlingen zodat er zo min mogelijk lessen uitvallen. Voor de leerlingen die lesuitval hebben vanwege de sportklas zijn extra regels opgesteld. De sportklas is voor de leerlingen die goede resultaten halen en die gemotiveerd zijn op school.
Wanneer de schoolresultaten niet naar wens zijn zal er een gesprek volgen. De schoolresultaten zijn natuurlijk het belangrijkst. Klik hier voor de voorwaarden.