Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

MUZIKALE AFSLUITING TOON KORTOOMSJAAR

Geplaatst op 17 januari 2017
 
Zaterdagmiddag 14 januari 2017 heeft een aantal leerlingen van klas 4 van het Peellandcollege hun muzikale (zang)kwaliteiten laten horen bij de officiële afsluiting van het Toon Kortoomsjaar. Anna (V4), Mauke (V4), Maartje (V4), Nikki (H4), Zoëy (V4) en Fleur (V4) lieten zich van hun beste muzikale kant horen in het bijzijn van o.a. de familie van Toon Kortooms en vertegenwoordigers van de gemeente Deurne. Meer informatie over deze geslaagde middag is te vinden op de website van het Weekblad voor Deurne.
Lees verder

NK JONGLEREN

Geplaatst op 9 januari 2017
 

Zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017 werd in de Cacaofabriek in Helmond het elfde open Nederlands kampioenschap jongleren gehouden. Er werd gejongleerd in verschillende afdelingen: kegels, ballen, ringen, diabolo, de vrije act en de fight night.

Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 23 december 2016
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 26 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan we u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Bo van Moorsel, Joyce Bruynseels, Dena Kweens, Monique van de Mortel, Denise van Cranenbroek, Juul Jüngst, Larisha Wijdh, Shalimara Desentina, Romy van de Kerkhof, Zoë van Deursen, Lina de Vries, Daan Weerts, Thijs Weerts, Lotte Peeters, Jessica Thielen.


GYMNASIUMDAG PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 12 december 2016
 

Op woensdag 7 december 2016 werden voor de 58 gymnasiumleerlingen van het Peellandcollege speciale activiteiten georganiseerd in het kader van de Gymnasiumdag.

Lees verder

INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 5 december 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Peellandcollege genieten van o.a. proeflesjes Spaans, een rekenles en een algemene quiz. De ouders kregen uitgebreide uitleg over de Havo- en Vwo-richting op het Peellandcollege. Op 13 december a.s. staat er nog een speciale infoavond over de VWO-Top klas gepland. Meer info en aanmelden, onder de button ‘Groep 8’ rechts op deze pagina. Daar staan ook de film over het Peellandcollege en de brochure.

Klik hier voor een foto-impressie en graag doorlinken naar het fotoalbum.


HOLLYWOOD MOVIE PARTY KLAS 2

Geplaatst op 2 december 2016
 
Vrijdag 25 november 2016 was het schoolfeest voor klas 2. Een heuse “Hollywood movie party” met verschillende leerlingen die straalden op de rode loper. Veel leerlingen hadden zich ingeleefd in een filmpersonage. Voor de best verklede leerlingen was zelfs een kleine prijs!

GRATIS SCHOOLFRUIT

Geplaatst op 15 november 2016
 
IVO-Deurne is geselecteerd om dit schooljaar mee te doen met de EU-schoolfruitregeling. Dit betekent dat alle 1152 eerste- en tweedejaars leerlingen van onze deelscholen van 7 november 2016 t/m 14 april 2017 in de pauze gratis drie stuks fruit per week krijgen. De regeling sluit goed aan bij het beleid van IVO-Deurne om een vitale en gezonde school te zijn.
Lees verder

NATIONALE FRANSE DAG

Geplaatst op 15 november 2016
 
Donderdag 10 november 2016 werd alweer voor de derde keer de landelijke dag van de Franse taal georganiseerd. Zo ook op het Peellandcollege. Voor één dag kreeg de school een Frans tintje met ballonnen en vlaggen in de kleuren bleu, blanc en rouge. Er was Franse muziek, een quiz over de Franse taal en cultuur, een gastles door twee tweedejaars studentes Franse taal en cultuur van de Universiteit van Nijmegen en er werd gekeken naar een Franse film. Ook aan de inwendige gastronomische mens werd gedacht: van camembert tot Madeleines, van éclairs tot….pepernoten! De leerlingen gaven massaal gehoor aan de oproep om gekleed te komen in de kleuren van de Franse vlag. Al met al een geslaagde dag.

HALLOWEEN KLAS 1

Geplaatst op 11 november 2016
 

Halloween was dit jaar om van te griezelen, alle brugklassers op een rij dansen op de Ghost Busters, de Macaréna! Natuurlijk is er een Halloween koning/koningin genomineerd. Na een kleine selectie van de drie priesteressen werden ze op de proef gesteld met het dansen,  mummificeren en als klap op de vuurpijl een toverdrank spreuk.
Over vuur gesproken, jongleergroep Hebbes zette weer een vuur hete performance neer met vuurstrijders en vuurspuwers. Na een groot applaus en een broodje knak gingen de griezelaars weer huiswaarts.

Klik hier voor een sfeerimpressie.


VERKEERSWORKSHOPS VOOR ONDERBOUW

Geplaatst op 7 november 2016
 
2 en 5 december 2016 bezoekt de ANWB met een interactief verkeersprogramma het Peellandcollege. De eerstejaars krijgen een verkeersworkshop over het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets, boetes voor verkeersovertredingen en de aantallen verkeersongelukken. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen diverse vragen en stellingen voorgelegd.  Voor de tweedejaars komt er een speciale verkeersbus. Zij krijgen vijf verschillende workshops over o.a. de dode hoek, verkeersregels, voorrangssituaties en er is een scootersimulator. Daarbij wordt ervaren hoe het is om met en zonder licht aan het verkeer deel te nemen.

Alle berichten weergeven