Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

MUZIKALE AVOND GESLAAGD

Geplaatst op 24 maart 2017
 

Vrijdagavond 17 maart 2017 hebben leerlingen en docenten van het Peellandcollege zich van hun beste muzikale kant laten zien tijdens het Open Muziek Podium. Van brugklas t/m 6 vwo, van klassiek tot hardrock: er was voor ieder wat wils om te zien en horen. Daarnaast schitterden de leerlingen van 5 havo met het vak muziek in hun pakket op het podium voor hun eindexamenconcert, te weten Loes Cornelissen, Nicolas Dekou, Renske Heerkens, Jesse Vousten en Stan Waals. Het was een geslaagde muzikale avond. Op naar OMP 2018! Klik hier voor een sfeerimpressie


OPEN MUZIEK PODIUM EN EINDEXAMENCONCERT

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Vrijdagavond 17 maart a.s. vanaf 19.30 uur laat het muzikale talent van het Peellandcollege zich horen tijdens het Open Muziek Podium (OMP). Het belooft een gevarieerd, avondvullend programma te worden met allerlei soorten zang, dans en instrumentale muziek. De deelnemers zijn leerlingen van alle leerjaren en docenten. Daarnaast presenteren de eindexamenleerlingen muziek zich tijdens het eindexamenconcert. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren in de aula van het Peellandcollege. De toegang is gratis.

UITSLAG SCHOLIERENVERKIEZINGEN PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 12 maart 2017
 
Op 8 en 9 maart 2017 gingen de bovenbouwleerlingen van het Peellandcollege in Deurne naar de stembus voor de landelijke Scholierenverkiezingen. Regeringspartij VVD kwam uit de bus als grote winnaar. Op gepaste afstand gevolgd door de PVV en Groenlinks. Op donderdag 16 maart worden de landelijke uitslagen van de Scholierenverkiezingen bekend gemaakt in Nieuwpoort, Den Haag.Lees verder

EXCURSIE BRUGKLASSEN NAAR DAF-MUSEUM

Geplaatst op 17 februari 2017
 
In het kader van het vak science zijn alle brugklassen op bezoek geweest in het DAF-museum. Behalve een indrukwekkende rondleiding tussen allerlei soorten trucks en voertuigen, kregen de leerlingen ook een paar workshops in het Trucknasium. Daar konden ze de proefondervindelijk ervaren wat er zoal komt kijken bij het ontwerpen en bouwen van trucks. Denk daarbij aan zaken als: verkeersveiligheid, luchtweerstand, rolweerstand, comfort.

GLOW IN THE DARK

Geplaatst op 16 februari 2017
 
Vrijdagavond 10 februari 2017 werd in de aula van het Peellandcollege het feest voor leerjaar 3 gevierd. Het thema van het feest was ‘Glow in the dark’. ’s Middags zijn leerlingen en docenten de aula gaan versieren en werden er speciale lampen geplaatst zodat in de avond de glow goed tot zijn recht kwam. Tijdens het feest kon je je laten schminken en het drinken werd geschonken in speciale glowbekers. De dj’s zorgden voor afwisselende muziek zodat de avond een swingend en gezellig karakter had.

'HOREN ZIEN SPREKEN'

Geplaatst op 14 februari 2017
 
Iedereen is welkom om op vrijdag 17 februari a.s. onze collega's en leerlingen te komen bewonderen tijdens de muzikale poëzieavond 'Horen Zien Spreken'. Er worden gedichten voorgedragen en er zijn diverse muzikale optredens o.a. het popkoor uit klas 1, rap uit klas 3 en koor en combo uit klas 4. De gedichten worden fraai omlijst door prachtig bijpassend beeld. Inloop vanaf 19.15 uur, entree is gratis.

DRUKKE KIJKDAG

Geplaatst op 13 februari 2017
 
De kijkdag op het Peellandcollege is bezocht door veel leerlingen uit groep 7 en 8. In sommige lokalen was het soms overvol. Aandachtig werden er proefjes bij natuurkunde gedaan, voorbeeldlessen gegeven en vaak werd er meegedaan aan een geschiedenisquiz of geluisterd naar muzikale optredens.  In speciale lokalen werd voorlichting gegeven over het ruime onderwijsaanbod, de leerlingbegeleiding en het werken met Chromebooks op het Peellandcollege.Lees verder

4 HAVO/VWO OP BEZOEK IN DE GEVANGENIS VAN EVERTSOORD

Geplaatst op 9 februari 2017
 
7 februari 2017 zijn 25 leerlingen uit 4 havo/vwo voor het vak maatschappijleer op bezoek geweest bij de Penitentiaire Inrichting Ter Peel in Evertsoord. De leerlingen kregen daar van twee beveiligers uitleg over de vrouwengevangenis en het Nederlandse gevangenissysteem. Hierna, toen alle gedetineerden op de kamers zaten, volgde een rondleiding door de gevangenis. De leerlingen hadden overal toegang: lege cellen, bezoekruimtes, het kerkje, winkeltje, ‘de kamer zonder toezicht’ enzovoorts.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

AED CURSUS

Geplaatst op 26 januari 2017
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving, biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediender AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken.  De cursus is op 6 en 13 maart 2017, duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site www.heartsaferegio.nl.

Alle berichten weergeven