Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
De Sprong - Nieuws

NIEUWJAARSBRUNCH

Geplaatst op 13 januari 2017
 
In de eerste week na de kerstvakantie hebben alle leerlingen op De Sprong tijdens de lessen koken een gezellige nieuwjaarsbrunch gehad. De leerlingen hadden lekkere hapjes gemaakt en geproost op een fijn vervolg van het schooljaar en een goed 2017.

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 23 december 2016
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 26 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan we u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Bo van Moorsel, Joyce Bruynseels, Dena Kweens, Monique van de Mortel, Denise van Cranenbroek, Juul Jüngst, Larisha Wijdh, Shalimara Desentina, Romy van de Kerkhof, Zoë van Deursen, Lina de Vries, Daan Weerts, Thijs Weerts, Lotte Peeters, Jessica Thielen.


KERSTKAARTENACTIE

Geplaatst op 20 december 2016
 

Op De Sprong is er een kerstkaartenactie gehouden. Deze actie past precies bij de kerstgedachte om iets voor een ander te doen zonder daar wat voor terug te krijgen. Leerlingen uit 1S1S, 1S1A, 2SA en 2SB hebben aan vijftig kaarten gewerkt. Iedereen mocht deze naar eigen idee invullen. Sommigen kozen voor een uitbundige kaart, anderen schreven een lange kerstwens. Op 15 december 2016 werden de kaarten door 9 leerlingen uitgedeeld aan de bewoners van woonzorgcentrum Savant Rivierenhof in Helmond. De kaarten werden dankbaar in ontvangst genomen door de bewoners. Voor ouderen is het niet zo vanzelfsprekend om een kerstkaart te ontvangen.


VOORBEREIDINGEN KERSTMARKT

Geplaatst op 13 december 2016
 

Op 20 december 2016 van 19.00 tot 21.00 uur is er kerstmarkt op De Sprong. De leerlingen zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. Bij de praktijklessen maken de leerlingen o.a. originele kerstdecoraties, engeltjes, kaarten, bloemstukken enz. Binnenkort starten ze in de keuken met het bakken van allerlei lekkers zoals koekjes en wafels. Zoals gebruikelijk is er op de markt ook een kraam met tweedehands kerstspullen en een loterij met mooie prijzen. De opbrengst gaat naar dierenpark Liessel. Dit is een stageplaats voor de leerlingen uit leerjaar 2.


VERKEERSLES

Geplaatst op 5 december 2016
 
Op 29 november 2016 hebben de leerlingen  van De Sprong deelgenomen aan een interactief verkeersprogramma van de ANWB. Koen uit de eerste klas heeft hier een verslagje van gemaakt: “We hebben veel geleerd,  bijvoorbeeld dat je niet onder het fietsen op je telefoon moet gaan. Maar dat doe ik toch niet. Maar ze hebben ons nog meer geleerd. Dat er ongeveer 70 jongeren per dag een ongeluk krijgen. En dat er ongeveer per jaar 26.000 ongelukken gebeuren met jongeren. Dat is echt niet normaal! Het was heel leerzaam.”

INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 5 december 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze gingen de groep 8-ers naar deelschool De Sprong voor de proefles. Er werd intensief geknutseld. De les viel goed in de smaak. Vol trots lieten de leerlingen na de les hun zelfgemaakte tol zien aan hun ouders. Intussen kregen de ouders volop uitleg over het praktijkonderwijs en de integratieklas op De Sprong. Meer info onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina. Daar staan ook de film over De Sprong en de brochure.

Klik hier voor een foto-impressie en graag doorlinken naar het fotoalbum.


VERSIERING IN DE SCHOOL

Geplaatst op 25 november 2016
 

Sinds kort is er een groepje leerlingen die verantwoordelijk willen zijn om de school gezellig aan te kleden. Zij vinden dat leuk om te doen. In de hal hangen schilderijen maar er staat ook een vitrinekast die zich hiervoor uitstekend leent. De leerlingen maken per thema een plan en begroting hoe ze dit binnen de school kunnen uitwerken. Na overleg met een docent gaan ze op zoek naar materialen, zowel op school als in de winkel en versieren zij onze school. Op de foto v.l.n.r. Christy, Anniek, Claudia.


ONVERWACHTE GASTLES

Geplaatst op 15 november 2016
 
Op 14 november 2016 kregen de leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 onverwacht een gastles van een meneer (Michiel) die zijn boek over vrede wilde presenteren. Heel toevallig is dat hij hier jaren geleden zelf ook op school heeft gezeten. Terwijl hij bezig is met zijn presentatie komt er een andere man (Joost) de klas binnen die mee wil luisteren omdat hij geïnteresseerd is. Wat blijkt: de twee mannen kennen elkaar van de tijd dat ze samen nog op De Sprong zaten. Michiel heeft Joost destijds erg geplaagd en Joost komt nu om excuses vragen. Dat is niet zomaar geregeld. Is sorry zeggen wel genoeg? Dat is de boodschap achter dit toneelstukje. Het was hilariteit, humor en ernst ineen, aldus docente Miriam Verhoeven.

VERKEERSWORKSHOPS VOOR ONDERBOUW

Geplaatst op 7 november 2016
 
28 en 29 november 2016 bezoekt de ANWB met een interactief verkeersprogramma het Hub van Doornecollege en De Sprong. De eerstejaars krijgen een verkeersworkshop over het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets, boetes voor verkeersovertredingen en de aantallen verkeersongelukken. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen diverse vragen en stellingen voorgelegd.  Voor de tweedejaars komt er een speciale verkeersbus. Zij krijgen vijf verschillende workshops over o.a. de dode hoek, verkeersregels, voorrangssituaties en er is een scootersimulator. Daarbij wordt ervaren hoe het is om met en zonder licht aan het verkeer deel te nemen.

PIET IN OROSKOOP

Geplaatst op 7 november 2016
 
In het oktobernummer van OROskoop, het magazine van ORO, staat een mooi artikel over Piet Verberne, leerling van De Sprong. Daaruit blijkt dat de samenwerking met ORO, waarbij wordt ingestoken op zelfstandigheid en zelfredzaamheid, zijn vruchten afwerpt. Wij zijn trots op 'onze' Piet. Lees hier het artikel.

Alle berichten weergeven