Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
De Sprong - Nieuws

ALS BELONING JUMPEN

Geplaatst op 17 maart 2017
 

De leerlingen die mee hebben geholpen bij de kerstmarkt van De Sprong, mochten 13 maart 2017 gaan jumpen bij Jumpsquare in Deurne. Dit viel goed in de smaak. Ze hebben een mooie, intensieve ochtend gehad.


INTEGRATIEKLAS OP EXCURSIE

Geplaatst op 7 februari 2017
 
24 januari 2017 zijn de leerlingen uit de integratieklas op excursie geweest naar Riool- en Waterzuivering Waterschap Aa en Maas in Aarle-Rixtel. Dit naar aanleiding van wat ze in de les hebben geleerd. In de lessen werd aandacht besteed aan het ontstaan van het riool. Op de excursie kregen de leerlingen een presentatie over het  zuiveren van water, het belang hiervan en wat er met water moet gebeuren voor het weer terug de natuur in mag. Vervolgens kregen ze een rondleiding door het bedrijf. Iedereen was onder de indruk van de grote installaties die nodig zijn om het water te zuiveren. “Het was een leerzame ochtend”, aldus mevrouw Nguyen, docent van De Sprong.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

€ 800,= VOOR DIERENPARK LIESSEL

Geplaatst op 24 januari 2017
 
Op maandag 23 januari 2017 hebben leerlingen van De Sprong, Nathalie en Joyce, een cheque ter waarde van € 800,00 overhandigd aan dhr. Wiegers, voorzitter van het Dierenpark Liessel. De leerlingen van de Sprong hebben zich voor de kerstvakantie ingezet om mooie en lekkere producten te maken, die op de kerstmarkt verkocht werden. Met al hun inspanningen hebben zij het mooie bedrag ingezameld voor het Dierenpark Liessel. Het Dierenpark Liessel is een stageplaats voor de leerlingen van de 2de klas van De Sprong. Leerlingen ondersteunen met veel plezier de vrijwilligers om het Dierenpark schoon te houden en de dieren te verzorgen. Voor de leerlingen een leerzame stageplek!

NIEUWJAARSBRUNCH

Geplaatst op 13 januari 2017
 
In de eerste week na de kerstvakantie hebben alle leerlingen op De Sprong tijdens de lessen koken een gezellige nieuwjaarsbrunch gehad. De leerlingen hadden lekkere hapjes gemaakt en geproost op een fijn vervolg van het schooljaar en een goed 2017.

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 23 december 2016
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 26 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan we u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Bo van Moorsel, Joyce Bruynseels, Dena Kweens, Monique van de Mortel, Denise van Cranenbroek, Juul Jüngst, Larisha Wijdh, Shalimara Desentina, Romy van de Kerkhof, Zoë van Deursen, Lina de Vries, Daan Weerts, Thijs Weerts, Lotte Peeters, Jessica Thielen.


KERSTKAARTENACTIE

Geplaatst op 20 december 2016
 

Op De Sprong is er een kerstkaartenactie gehouden. Deze actie past precies bij de kerstgedachte om iets voor een ander te doen zonder daar wat voor terug te krijgen. Leerlingen uit 1S1S, 1S1A, 2SA en 2SB hebben aan vijftig kaarten gewerkt. Iedereen mocht deze naar eigen idee invullen. Sommigen kozen voor een uitbundige kaart, anderen schreven een lange kerstwens. Op 15 december 2016 werden de kaarten door 9 leerlingen uitgedeeld aan de bewoners van woonzorgcentrum Savant Rivierenhof in Helmond. De kaarten werden dankbaar in ontvangst genomen door de bewoners. Voor ouderen is het niet zo vanzelfsprekend om een kerstkaart te ontvangen.


VOORBEREIDINGEN KERSTMARKT

Geplaatst op 13 december 2016
 

Op 20 december 2016 van 19.00 tot 21.00 uur is er kerstmarkt op De Sprong. De leerlingen zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. Bij de praktijklessen maken de leerlingen o.a. originele kerstdecoraties, engeltjes, kaarten, bloemstukken enz. Binnenkort starten ze in de keuken met het bakken van allerlei lekkers zoals koekjes en wafels. Zoals gebruikelijk is er op de markt ook een kraam met tweedehands kerstspullen en een loterij met mooie prijzen. De opbrengst gaat naar dierenpark Liessel. Dit is een stageplaats voor de leerlingen uit leerjaar 2.


VERKEERSLES

Geplaatst op 5 december 2016
 
Op 29 november 2016 hebben de leerlingen  van De Sprong deelgenomen aan een interactief verkeersprogramma van de ANWB. Koen uit de eerste klas heeft hier een verslagje van gemaakt: “We hebben veel geleerd,  bijvoorbeeld dat je niet onder het fietsen op je telefoon moet gaan. Maar dat doe ik toch niet. Maar ze hebben ons nog meer geleerd. Dat er ongeveer 70 jongeren per dag een ongeluk krijgen. En dat er ongeveer per jaar 26.000 ongelukken gebeuren met jongeren. Dat is echt niet normaal! Het was heel leerzaam.”

INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 5 december 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze gingen de groep 8-ers naar deelschool De Sprong voor de proefles. Er werd intensief geknutseld. De les viel goed in de smaak. Vol trots lieten de leerlingen na de les hun zelfgemaakte tol zien aan hun ouders. Intussen kregen de ouders volop uitleg over het praktijkonderwijs en de integratieklas op De Sprong. Meer info onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina. Daar staan ook de film over De Sprong en de brochure.

Klik hier voor een foto-impressie en graag doorlinken naar het fotoalbum.


Alle berichten weergeven