Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Alfrinkcollege - Nieuws

CHEQUE VAN € 5.175,05 VOOR STICHTING WENSAMBULANCE

Geplaatst op 18 januari 2017
 

De leerlingen van het Alfrinkcollege hebben zich voor de kerstvakantie bijzonder ingezet voor en tijdens de kerstmarkt / workshops om geld in te zamelen voor het goede doel. Met deze bijzondere en sympathieke acties hebben zij het mooie bedrag ingezameld van € 5.175,05. Dinsdag 17 januari 2017 werd de cheque overhandigd aan de heer Merks van Stichting Wensambulance. Dit is een stichting die terminale mensen de mogelijkheid biedt om nog een laatste wens in vervulling te laten gaan. Zonder het vervoer met behulp van een ambulance zou dit voor hen onmogelijk zijn. Tijdens onze actie ontvingen wij verschillende mailtjes van families die eerder dankbaar gebruik hadden kunnen maken van de wensambulance. Wij hopen dat deze donatie eraan bijdraagt dat nog veel meer mensen een dag mee kunnen met de wensambulance.

Lees verder

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 11 januari 2017
 
Op donderdagavond 19 januari 2017 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. 65 voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. Parkeren kan bij: sporthal de Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), Parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14) of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11).

PROJECT 'ZIN IN!'

Geplaatst op 9 januari 2017
 
Op 20, 21 en 22 december 2016 hebben de leerlingen van leerjaar 2 gewerkt aan het project 'Zin in!' voor het vak levensbeschouwing. In het eerste deel van het project zijn de leerlingen aan de slag gegaan met levensbeschouwelijke thema’s zoals het ethische aspect van technologische ontwikkelingen en het bepalen van eigen grenzen in de omgang met anderen. Dit laatste thema kwam door middel van interactief theater door 'Helder Theater' aan bod. Ook bezinning heeft een grote rol gespeeld in dit project. De leerlingen hebben bewust stilgestaan bij de rol die iedereen heeft naar een ander. Ze hebben gereflecteerd op het afgelopen kalenderjaar en stilgestaan bij hun verwachtingen en wensen voor het komende jaar. Deze wensen zijn uitgewerkt in de vorm van een wensboom.

WORKSHOPS VOOR GOEDE DOEL

Geplaatst op 8 januari 2017
 
23 december 2016 hebben de leerlingen van de bovenbouw deelgenomen aan verschillende workshops. Ze konden kiezen uit dans, een kerstkrans maken, voetbal en cake bakken. Middels donaties hebben ze geld opgehaald voor de wensambulance Noord-Brabant. Met deze workshops werd de’goed doel’- actie van dit schooljaar afgesloten. 

KERSTMARKT DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 23 december 2016
 
De jaarlijkse kerstmarkt van het Alfrinkcollege heeft plaatsgevonden op 22 december 2016 en was wederom een groot succes! Alle onderbouwleerlingen hebben ontzettend hard gewerkt om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel van dit jaar: Wensambulance Brabant. Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 23 december 2016
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 26 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan we u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Bo van Moorsel, Joyce Bruynseels, Dena Kweens, Monique van de Mortel, Denise van Cranenbroek, Juul Jüngst, Larisha Wijdh, Shalimara Desentina, Romy van de Kerkhof, Zoë van Deursen, Lina de Vries, Daan Weerts, Thijs Weerts, Lotte Peeters, Jessica Thielen.


VOORBEREIDINGEN KERSTMARKT

Geplaatst op 13 december 2016
 

Op donderdag 22 december 2016 is de traditionele kerstmarkt op deelschool Alfrinkcollege. De markt is van 19.00 uur tot 21.00 uur. De entree is 2 euro. De voorbereidingen binnen en buiten de lessen zijn al in volle gang. Tijdens de kerstmarkt verkopen de leerlingen uit de onderbouw zelfgemaakte producten en werkstukjes. De leerlingen dagen bezoekers uit voor een leuke kerstactiviteit. De ouderraad levert ook een bijdrage aan deze markt. Elk jaar wordt er een goed doel gekozen. Dit jaar is gekozen voor de Wensambulance.

 

De poster is gemaakt door Indy Krekels, leerlinge uit klas 4. 

Lees verder

PEPERNOTEN BAKKEN

Geplaatst op 8 december 2016
 

Om alvast in de Sinterklaassfeer te komen kregen de leerlingen van het tweede leerjaar 2 december 2016 een les ‘gezonde’ pepernoten bakken. De ingrediënten zijn o.a. kruidkoekkruiden, boter, bloem, basterdsuiker (zonder zout en kunstmatige toevoegingen)  Het resultaat was dat iedereen deze lekkerder vond dan die uit de winkel.


INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 5 december 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Alfrinkcollege kennismaken met chromebooks en een praktische tekenopdracht biologie doen. De ouders kregen uitgebreide uitleg over de Mavo-kansklas, de Mavo en de schakelklas Mavo/Havo. Meer info onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina. Daar staan ook de film over het Alfrinkcollege en de brochure.

Klik hier voor een foto-impressie.


GRATIS SCHOOLFRUIT

Geplaatst op 18 november 2016
 
IVO-Deurne is geselecteerd om dit schooljaar mee te doen met de EU-schoolfruitregeling. Dit betekent dat alle 1152 eerste- en tweedejaars leerlingen van onze deelscholen van 7 november 2016 t/m 14 april 2017 in de pauze gratis drie stuks fruit per week krijgen. De regeling sluit goed aan bij het beleid van IVO-Deurne om een vitale en gezonde school te zijn.
Lees verder

Alle berichten weergeven