Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Alfrinkcollege - Nieuws

OMO BATTLE OF THE BANDS

Geplaatst op 20 maart 2017
 

Namens IVO-Deurne nam singer/songwriter Dennis van het Alfrinkcollege op vrijdag 17 maart 2017 deel aan de halve finale van ‘OMO Battle of the Bands’. De locatie was De Mads in Waalwijk. Dennis zette een prachtig en intiem optreden neer met drie zelfgeschreven nummers. Tijdens de avond traden zowel schoolbands als singer/songwriters op en Dennis wist zich goed staande te houden als soloartiest tussen al het muzikaal geweld van de schoolbands. Helaas greep hij net naast een finaleplaats maar met een mooie avond en een hoop ervaring rijker konden Dennis, zijn familie en docenten van het Alfrinkcollege tevreden huiswaarts. We zijn trots op ‘onze’ Dennis en we weten zeker dat hij het nog heel ver gaat schoppen!


GESLAAGDE KIJKDAG

Geplaatst op 13 februari 2017
 
De Kijkdag op het Alfrinkcollege op zondag 5 februari 2017 is heel goed bezocht. We mochten veel leerlingen (en hun ouders natuurlijk) uit groep 8 en zelfs uit groep 7 ontvangen. Mede door de inzet van veel leerlingen van het Alfrinkcollege konden de gasten rekenen op een gastvrije ontvangst en ze konden genieten van heerlijke door leerlingen gemaakte hapjes uit eigen keuken. We hopen dat we de toekomstige leerlingen een goed beeld hebben kunnen geven van de sfeer binnen onze school. Klik hier voor een sfeerimpressie.

WORKSHOP MEDIAWIJSHEID

Geplaatst op 12 februari 2017
 
De leerlingen van 2 mavo kregen een workshop over mediawijsheid. In deze workshop werd de nadruk gelegd op het leren herkennen van nieuws, nep- of non-nieuws. Ze werden uitgedaagd om te kijken wat voor nieuws er wordt neergezet op internet (Dumpert, You-Tube etc.) en waar het echte nieuws gezocht kan worden. Daarna mochten ze in groepjes een nieuwsshow maken, welke werd gefilmd. Deze films worden later in de lessen van verzorging bekeken en besproken. De workshop werd gegeven door pas afgestudeerde studenten van de Dutch Design Academy uit Eindhoven.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

WORKSHOPS LOB 3E KLASSEN

Geplaatst op 31 januari 2017
 
24 januari 2017 zijn alle derdejaars leerlingen in het kader van loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) naar allerlei workshops geweest bij ROC Ter Aa en Helicon. Ze konden o.a. kiezen uit bouw en design, secretariële beroepen, ICT en mediaontwikkeling, techniek en technologie. “Het was een leuke en leerzame dag”, aldus decaan mevrouw Van Lieshout. Lees verder

EERSTEJAARSLEERLINGEN OP GLAD IJS

Geplaatst op 26 januari 2017
 
Het Hollandse winterweer was aanleiding om eerstejaars leerlingen van het Alfrinkcollege te laten genieten van wat ijspret. Onder begeleiding van dhr. Vos en dhr. Smulders werd er volop geschaatst op een zelf aangelegde ijsbaan nabij school. Er was een grote diversiteit in geoefendheid. Er waren leerlingen die de ene spannende bocht na de andere maakten en leerlingen die de hulp van klasgenoten zochten. Voor de een dus een kennismaking met, voor de ander het laten zien van je kunsten. We kunnen spreken van een geslaagde les lichamelijke opvoeding waarbij één ding belangrijk was, namelijk plezier hebben!

AED CURSUS

Geplaatst op 26 januari 2017
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving, biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediender AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken.  De cursus is op 6 en 13 maart 2017, duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site www.heartsaferegio.nl.

ALFRINKCOLLEGE EN HUB VAN DOORNECOLLEGE ‘SUPERSCHOOL’ VOLGENS ELSEVIER

Geplaatst op 20 januari 2017
 
In het onderzoek van Elsevier, waarvan gisteren de ranglijst ‘Beste scholen’ is gepubliceerd, worden alle scholen op basis van de resultaten vanuit de onderwijsinspectie met elkaar vergeleken. Waar slagen de meeste leerlingen met gemiddeld hoge cijfers voor het centraal examen? Welke scholen tellen weinig zittenblijvers? Voor onze scholen uitstekende scores. Per schoolsoort is nagegaan waar leerlingen het beste presteren ten opzichte van andere scholen binnen dezelfde provincie op de site van Elsevier kunnen ouders en hun kinderen in groep 8 van de basisschool nagaan welke scholen in hun buurt de beste resultaten behalen. Dat is belangrijke informatie bij het kiezen van een geschikte school. We zijn bijzonder trots op onze goede resultaten: het Alfrinkcollege, onze Mavo (Vmbo g/t), is verkozen tot superschool. Ook het Hub van Doornecollege (Vmbo-k) mag zich in 2017 een superschool noemen. Vmbo-basis op het Hub van Doornecollege en de Havo op het Peellandcollege hebben eindoordeel ‘goed’ gekregen. Klik hier voor de resultaten.

CHEQUE VAN € 5.175,05 VOOR STICHTING WENSAMBULANCE

Geplaatst op 18 januari 2017
 

De leerlingen van het Alfrinkcollege hebben zich voor de kerstvakantie bijzonder ingezet voor en tijdens de kerstmarkt / workshops om geld in te zamelen voor het goede doel. Met deze bijzondere en sympathieke acties hebben zij het mooie bedrag ingezameld van € 5.175,05. Dinsdag 17 januari 2017 werd de cheque overhandigd aan de heer Merks van Stichting Wensambulance. Dit is een stichting die terminale mensen de mogelijkheid biedt om nog een laatste wens in vervulling te laten gaan. Zonder het vervoer met behulp van een ambulance zou dit voor hen onmogelijk zijn. Tijdens onze actie ontvingen wij verschillende mailtjes van families die eerder dankbaar gebruik hadden kunnen maken van de wensambulance. Wij hopen dat deze donatie eraan bijdraagt dat nog veel meer mensen een dag mee kunnen met de wensambulance.

Lees verder

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 11 januari 2017
 
Op donderdagavond 19 januari 2017 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. 65 voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. Parkeren kan bij: sporthal de Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), Parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14) of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11).

Alle berichten weergeven